Elon Musk verklaart Dogecoin beter voor betalingen dan Bitcoin

De CEO van Tesla, Elon Musk, vindt dat de op meme gebaseerde cryptocurrency Dogecoin (DOGE), beter is voor dagelijkse betalingen dan Bitcoin (BTC). Kort nadat Musk werd uitgeroepen tot Time’s 2021 Persoon van het Jaar, vergeleek hij ‘s werelds grootste cryptocurrency, Bitcoin, met DOGE in een Time Magazine-interview. Musk zei dat Bitcoin geen goede vervanging is voor transactievaluta.

Dogecoin is beter geschikt voor transacties, ondanks het als een domme grap is gemaakt. Musk gaf verder aan dat de totale transactiestroom die je met Dogecoin doet, zoals transacties per dag, een veel hoger potentieel heeft dan Bitcoin. Musk benadrukte dat Bitcoin meer geschikt is als waarde opslag. Dat is dan de reden waarom investeerders van Bitcoin, deze cryptocurrency liever vasthouden in plaats van het te verkopen of te gebruiken voor betalingen.

De CEO van Tesla merkte op dat het transactievolume van Bitcoin laag is en de kosten per transactie hoog zijn. Musk liet doorschemeren dat aan de andere kant, Dogecoin niet zo goed is als een waarde opslag. Hij merkte hierbij op dat de cryptocurrency “ietwat inflatoir” is. Hij verklaarde dat dit mensen echter juist aanmoedigt om het uit te geven, in plaats van het op te potten als een soort van opslag van waarde.

In 2009 werd ‘s werelds meest gewaardeerde cryptocurrency tot nu toe, Bitcoin, gelanceerd als een “peer-to-peer elektronisch geldsysteem” met een beperkte totale voorraad van 21 miljoen BTC. DOGE heeft daarentegen een oneindige voorraad want de coin schakelde over naar een onbeperkte voorraad nadat het een voorraadlimiet van 100 miljard coins midden 2015 heeft bereikt.

Sommige figuren uit de industrie zoals de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, hebben Dogecoin bekritiseerd vanwege zijn onbeperkte voorraad en vermeende “inflatoire dynamiek”. Musk bekritiseerde Bitcoin als betalingsinstrument. Toch heeft zijn bedrijf voor elektrische voertuigen, Tesla, eerder dit jaar kort BTC als betalingsmethode aangenomen.

De bezorgdheid van het bedrijf over het snel toenemende gebruik van fossiele brandstoffen voor Bitcoin-mining en -transacties, was de officiële reden om de betalingsoptie te laten vallen. Tesla heeft, na de aankoop van $ 1,5 miljard in BTC in februari, nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid Bitcoin op zijn balans staan.

BTC is als betalingsoptie actief geadopteerd door enkele internationale bedrijven, zoals Twitter, met de uitvoering van het Lightning Network voor het verlagen van de transactiekosten. Volgens on-chain gegevens lijkt Dogecoin een niet veel groter transactievolume te hebben dan Bitcoin. Volgens gegevens van CoinGecko bedraagt het dagelijkse transactievolume van Bitcoin, op het moment van schrijven, $ 31 miljard, of 3,5% van zijn marktkapitalisatie.

De waarde van de dagelijkse transacties van Dogecoin staat op $ 970 miljoen waard, of 4,6% van de marktkapitalisatie. DOGE is in 2021 naar voren gekomen als een van de best presterende cryptocurrencies in 2021. Een groot deel hiervan werd blijkbaar geassocieerd met de actieve goedkeuring van Musk op sociale media.

Het bericht Elon Musk verklaart Dogecoin beter voor betalingen dan Bitcoin verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Texas is home to nearly 30% of all Bitcoin hash rate — Foundry

The U.S. state of Texas accounts for over 28% of all Bitcoin (BTC) hashing power in the United States, according to the latest Hashrate Map...

Price analysis 9/27: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) managed to stay above the $26,000 level even as the S&P 500 tumbled to a three-month low and the US dollar index (DXY)...

Xsolla Announces Acquisition of AcceleratXR, A Multi-Player Platform For Games

Sherman Oaks, United States, September 27th, 2023, Chainwire Xsolla, a global video game commerce company, announces its strategic acquisition of AcceleratXR, a provider of in-game server...

Crypto recap 27 september: ETF-aanvragen opnieuw uitgesteld en groot Bitcoin-nieuws uit China.

Iedere dag bespreekt Axel in zijn video de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses....

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo