Elon Musk krijgt zin met Dogecoin upgrade

Dogecoin kan zich opmaken voor lagere transactiekosten. We zijn inmiddels aanbeland bij versie 1.14.5 van de software van Dogecoin core. Volgens de ontwikkelaars is deze bijna klaar.

Transactiekosten verwaarloosbaar

Met de nieuwe upgrade is de aanbevolen blokopnamevergoeding vastgesteld op 0,01 DOGE per kilobyte in de wallet, dat komt neer op 0,0015 euro volgens de huidige koers van Dogecoin.

Een kleine nuance: het netwerk van Dogecoin ondersteunde al lagere tarieven sinds versie 1.14.4 uitkwam. Wat de laatste versie brengt, is dat dit ook ondersteund kan worden in wallets van derde partijen. Dit betekent dat de populaire wallets van fabrikanten Trezor en Ledger bijvoorbeeld, deze goedkopere transacties ook zullen ondersteunen.

Lorde Edge krijgt zin

Elon Musk, CEO van Tesla, heeft meerdere keren zijn steun uitgesproken voor het verlagen van de transactiekosten van Dogecoin. Naar zijn mening zou een dergelijke verbetering helpen om van Dogecoin een levensvatbaar betaalmiddel te maken.

Het voorstel voor tariefverlaging moest steun krijgen binnen de gemeenschap, aangezien Dogecoin een gedecentraliseerde cryptocurrency is. Dit betekent in de praktijk dat nodes hun software moeten upgraden, niets meer.

Afgezien van het verlagen van de transactiekosten, bevat de release ook verschillende oplossingen voor zeer andere kwetsbaarheden die de meeste Dogecoin Core-gebruikers treffen.

Krijg 10 euro Dogecoin van ons!

Handel in Dogecoin (DOGE) op het nieuwe tradingplatform van BTC Direct. Maak een account aan met vouchercode NIEUWS en je krijgt 10 euro van ons om mee te handelen. Deze vouchercode vul je onderaan het aanmeldscherm in. Klik op de knop hieronder om direct een account aan te maken.


Claim € 10 Doge

Liever eerst meer informatie?

Dogecoin koers stijgt 7%

De afgelopen 24 uur is de koers van Doge gestegen met net iets meer dan 7 procent. Op dit moment is de waarde ongeveer 0,24 euro.

Op 8 mei 2021 werd het absolute hoogtepunt bereikt, toen was de koers 0,56 euro. Dat betekent dat de koers nog 57% moet stijgen voordat iedereen weer in de plus staat.

Bron: BTC Direct

The post Elon Musk krijgt zin met Dogecoin upgrade appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

 Ripple en Archax slaan handen ineen: Miljoenen aan tokenized assets naar XRP Ledger

Ripple, het bedrijf achter XRP, en Archax, een gereguleerde digital asset exchange, hebben aangekondigd hun samenwerking uit te breiden. Het doel? Honderden miljoenen dollars aan...

European Commission selects Iota Web3 ID for blockchain sandbox

The European Commission’s selection of Iota’s Web3 ID solution highlights the solution’s potential to revolutionize KYC processes using distributed ledger technology and tokenization on a...

May crypto investments hit $1B driven by Notcoin launch — KuCoin

KuCoin Research believes that the low float, high FDV trend in crypto led investors to other options like Notcoin, which had all its tokens circulating...

Solciety, the Solana-based meme coin for the Degens, announces presale

Solciety is a new Solana meme coin launching in presale on June 18. The meme coin combines politics, political buzz and meme coins, offering the first...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo