Elon Musk geeft Bitcoin steuntje in goede richting

25-05-2021 Nadat we gisteren al tekenen van herstel zagen lijkt het herstel in crypto zich vandaag ook voort te zetten. De koers van Bitcoin die gisteren sloot op een koers van $38800 schommelt nu ook rond die koers. Zondag kelderde de koers van Bitcoin nog richting de $31000. Ook al is het een logisch gevolg dat na elke forse daling je ook weer een correctie omhoog mag verwachten op korte termijn heeft ook Elon Musk hier zijn steentje weer aan bijgedragen. Hij liet namelijk via Twitter weten hoopvol te zijn op een technische en duurzame oplossing voor Bitcoin na gesprekken met Bitcoin miners in Noord-Amerika.

De koers van Bitcoin bereikte gisteren net niet de $40000 en ondanks dat de koers nu iets lager staat dan $39000 is dit wellicht een bevestiging dat we de bodem hebben bereikt en we nu weer langzaamaan naar boven kunnen kijken. Ook de altcoins herstellen sterk. Zo is de koers van Ethereum weer terug boven de $2600 ($2650), en zien we verder lauter stevige groene cijfers voor de altcoins. De koers van Polygon MATIC steeg gisteren zelfs ruim 100 procent tov de koers een dag eerder, en ook Maker (MKR) verdubbelde zijn koers tov een dag eerder.

Als we kijken naar de zogeheten Fear & Greed index die laat zien hoe het sentiment is in Bitcoin en andere crypto dan zien we dat die enkele weken geleden nog op Greed stond maar gisteren zelfs daalde naar 10 toe wat extreem Fear is. Vandaag is men alweer een stuk positiever gestemd met een index van 22 maar dat is nog altijd extreem Fear. De Fear & Greed index wordt gemeten met een schaal van 0 tot 100 waarbij 100 wil zeggen dat mensen extreem positief/hebberig zijn tov Bitcoin en hoe lager deze index hoe angstiger en dus minder vertrouwen men heeft in Bitcoin.

All Dutch and English crypto news!

BTC price demands $63K flip as BlackRock CEO calls Bitcoin ‘legitimate’

BTC price gains from the weekend hold firm as Larry Fink confirms that he is no longer a Bitcoin "skeptic."

Tether hires Chainalysis’ chief economist for USDT usage reports

Tether has appointed Philip Gradwell as head of economics to improve transparency on USDT usage to regulators.

DePin Helium Mobile releases first post-roadmap progress update

Decentralized physical infrastructure networks represented the fourth most profitable sector for investors in the first half of 2024.

CME announces real-time indices for XRP

XRP has risen by over 23% in the last two weeks following the announcement from the CME and CTF that they will be providing reference...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo