El Salvador wil volledige bitcoin stad uit grond stampen, naast vulkaan

El Salvador is van plan een bitcoin-stad te bouwen aan de voet van een vulkaan. De stad staat volledig in het teken van bitcoin, en zal ook door bitcoin-obligaties betaald worden.

President Nayib Bukele zei dat er nauwelijks belasting betaald hoeft te worden. De enige belasting die nog wordt geïnd is BTW. De stad zal verder vrij zijn van inkomstenbelasting, eigendomsbelasting, vermogensbelasting, onroerendezaakbelasting en loonbelasting.

Een echte bitcoin

De stad krijgt een ronde vorm ter ere van het logo van bitcoin. Een echte bitcoin is natuurlijk vormloos, maar het is wel leuk dat er gekeken is naar het door iedereen geliefde logo. Als je je ogen een beetje dichtknijpt en naar de vorm hieronder kijkt, zie je het bitcoin logo.

Maar dat is een leuke easter egg, maar verder niet heel belangrijk. De ligging daarentegen, is wel heel belangrijk.

Profiteren van ligging

De stad wordt gebouwd in de zuidoostelijke regio, in de buurt van een vulkaan. Bitcoin city kan hierdoor profiteren van de geothermische energie van de Conchagua-vulkaan om onder andere bitcoins te minen.

De president sprak een enthousiaste menigte toe in de kustplaats Mizata, en zei dat dat de stad alles zou omvatten. De 40-jarige president zei: ‘Woonwijken, commerciële gebieden, diensten, musea, entertainment, bars, restaurants, luchthaven, haven, trein, alles gewijd aan Bitcoin.’

Enige belasting is btw

Bukele zag er relaxt uit, hij droeg witte kleding en een petje achterstevoren. Hij zei dat er in de stad geen inkomstenbelasting zou worden geheven, alleen btw.

Van de inkomende BTC, wordt de helft van de opbrengst gebruikt om de stad op te bouwen, terwijl de rest zou worden gebruikt om de straten net en schoon te houden.

Kosten 15,3 miljard euro

Er is geen vaste datum gedeeld voor de start van de bouw van de stad, of de voltooiing van de stad. Hij schatte dat het hele project ongeveer 300.000 bitcoins zou kosten. Tegen de huidige bitcoin koers kom je dan uit op 15,3 miljard euro.

Bitcoin obligaties in 2022

Om dit te verwezenlijken werkt El Salvador samen met Blockstream en iFinex, het moederbedrijf van Bitfinex en Tether. Samen met Bitfinex wil de president een platform lanceren om 890 miljoen euro (1 miljard dollar) op te halen via bitcoin obligaties. De helft hiervan wordt gebruikt voor mining infrastructuur en de andere helft om bitcoin te kopen en te bewaren.

Deze obligaties kunnen in 2022 al worden uitgegeven, en zullen volledig in bitcoin betaald worden.

‘Investeer hier en verdien al het geld dat je wilt,’ vertelde Bukele de juichende menigte in het Engels ter afsluiting van de Bitcoin- en Blockchain-conferentie.

The post El Salvador wil volledige bitcoin stad uit grond stampen, naast vulkaan appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Circle weighs in on SEC vs. Binance case, argues stablecoins are not securities

In a court filing, Circle argued that assets that are pegged to the U.S. dollar, like the Binance USD (BUSD) or its own stablecoin USDC,...

Gemini to halt operations in the Netherlands by mid-November

New York-headquartered crypto exchange Gemini has decided to quit the Netherlands, following in the footsteps of crypto giant Binance. The company cites its inability to...

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo