El Salvador bouwt 20 nieuwe scholen dankzij winst op bitcoin

Tijd voor wat goed nieuws. De regering van El Salvador heeft besloten om 20 nieuwe scholen te bouwen, met behulp van de winst die het land heeft gemaakt op bitcoin.

Overschot uit fonds

El Salvador is een fonds gestart en deze is gevuld met bitcoin en dollars. Als de beoogde waarde van dit fonds overschreden wordt, bijvoorbeeld doordat bitcoin stijgt, dan worden er dollars uit het fonds gehaald. De president van El Salvador Nayib Bukele zegt dat voor het volgende project het overschot uit dit fonds wordt gebruikt voor de bouw van 20 scholen.

Op 2 november tweette de persvoorlichter van de president:

‘Toen dit project werd gestart, hadden we niet zoveel geld verdiend in FIDEBITCOIN (bitcoin fonds) als we nu hebben verdiend. Dus hebben we besloten om de eerste 20 bitcoin scholen te maken.’

De woordvoerder van Bukele zei ook dat de winsten van eerdere bitcoin aankopen ten goede zullen komen aan de mensen en dat er geen belastingen zullen worden geheven voor het nieuwe project.

Vernieuwing en uitbreiding onderwijs

Lokale media meldden dat de bouw van de 20 nieuwe scholen er voor moet zorgen dat de bevolking beter onderwezen worden in cryptocurrency. Dit is onderdeel van een groter programma genaamd My New School, waar 400 scholen aan deelnemen.

In oktober van 2020 keurde de Central American Bank for Economic Integration (CABEI) de financiering van 200 miljoen dollar aan El Salvador goed om het onderwijs uit te breiden.

Half oktober kondigde de president aan dat de regering 4 miljoen dollar van fonds zal besteden om een ​​nieuw ziekenhuis in de hoofdstad San Salvador te bouwen.

Winst van 12 miljoen dollar

Maar hoe gaat het met de bitcoin aankopen van het land? El Salvador BTC is een Twitteraccount die dit allemaal bij houdt. Volgens de laatste tweet heeft het land al 12 miljoen dollar verdiend door bitcoin, de gemiddelde inkoopprijs is 53.063 dollar (45.798 euro).

The post El Salvador bouwt 20 nieuwe scholen dankzij winst op bitcoin appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Coinbase narrows subpoena, wants Gensler’s emails during time as SEC Chair

Coinbase initially demanded a subpoena into Gary Gensler’s private communications before his time as SEC Chair but has changed tactics in its latest letter to...

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo