Eindelijk weer goedkopere Bitcoin transacties na recordhoogtes tijdens de halving 

De Bitcoin-transactiekosten bereikten op 20 april, wat ook de dag was van het halving event, een recordhoogte en daalde vervolgens weer flink op 21 april. Volgens gegevens van YCharts daalde het gemiddelde tarief per transactie van een recordhoogte van $128.45 naar een meer redelijke $34.80.

Banner Bitcoin 1

Surge in transacties verbonden met Runes protocol lancering

De initiële stijging van transacties lijkt verbonden te zijn met de release van het Runes-protocol, gemaakt door Casey Rodarmor. Runes is vergelijkbaar met Ethereum’s ERC-20 tokens. De lancering ervan veroorzaakte een golf van activiteit toen gebruikers zich haastten om op Rune-gebaseerde meme-coins te maken. Deze plotselinge toename van activiteit veroorzaakte echter congestie in het netwerk, waardoor transactiekosten omhoog schoten.

Bitcoin transactiekosten zien $81 Miljoen pieken

Het Bitcoin-netwerk ervoer een significante stijging van de totale transactiekosten, wat een opmerkelijke trend weerspiegelt. Volgens gegevens van YCharts schoten de kosten omhoog van $7.7 miljoen op 19 april tot een opmerkelijke $81 miljoen op de 20e, te midden van het halving event en de lancering van Runes. De kosten daalden echter tot $22.37 miljoen op de 21e, waarbij potentiële schaalbaarheidsuitdagingen binnen het netwerk werden benadrukt.

Bron: https://ycharts.com/indicators/bitcoin_total_transaction_fees_per_day

Toekomstige vooruitzichten en voorspellingen

Ondanks de kortetermijnuitdagingen geloven branche-experts dat deze gebeurtenissen de economische toekomst van Bitcoin-mining onthullen. Grayscale, de beheerder van het grootste Bitcoin Trust (GBTC) ter wereld, zegt dat als transactiekosten stabiliseren op een hoger niveau dan historisch waargenomen, de impact van toekomstige halvings op de inkomsten van miners zal afnemen.

All Dutch and English crypto news!

Crypto insiders anxious and divided as spot Ether ETF decision date looms

Currently, betting markets indicate a 61% chance of U.S. spot Ether ETF approval, up from less than 11% just a few days ago.

4 reasons why Bitcoin was a buy below $70K

Technical chart patterns suggest that Bitcoin could see more upside momentum in the following weeks, mirroring previous bull cycles.

Shiba Inu whales lijken weer te ontwaken: Nieuw begin voor SHIB rally? 

De Shiba Inu (SHIB) markt staat op het punt van een mogelijke doorbraak nu de walvissen weer actief worden en grote hoeveelheden SHIB verplaatsen. Deze...

Vitalik Buterin stresses AI risks amid OpenAI leadership upheaval

Vitalik Buterin calls superintelligent AI "risky" amid leadership upheavals at OpenAI, stressing the need for caution and decentralization in AI development.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo