Eindelijk: dit bedrijf haalt 60 miljoen euro op en biedt door bitcoin gedekte hypotheken

Bitcoiners roepen al langen dat bitcoin-hypotheken de toekomst zijn. Geld lenen met bitcoin als onderpand om daar vervolgens een huis van te kopen. Zo hoef je geen afscheid van je bitcoin te nemen en kun je toch genieten van het vermogen dat je ermee hebt opgebouwd. Het Canadese Ledn heeft nu 60 miljoen euro opgehaald en met een deel van die fondsen moeten begin 2022 de eerste bitcoin-hypotheken een realiteit worden.

De investeringsronde waarmee ze dit geld uit de markt hebben gehaald brengt de marktwaarde van Ledn op ongeveer 470 miljoen euro. Het 10T Holdings van investeringslegende Dan Tapiero is de grootste investeerder in het bedrijf en Tapiero zelf gaat het bestuur van Ledn versterken. De investeringsronde bracht ook Golden Tree Asset Management, Raptor Group en FJ Labs als nieuwe investeerders bij Ledn.

Zijn bitcoin-hypotheken de toekomst?

Op de korte termijn zijn bitcoin-hypotheken in Nederland in ieder geval nog niet de toekomst, want Ledn gaat dit nieuwe product eerst beschikbaar maken voor klanten in de Verenigde Staten en Canada. Het doel is om voor 100 miljoen dollar (87 miljoen euro) aan hypotheken te verstrekken in het eerste kwartaal van 2022. Het concept is dat klanten hun bitcoin kunnen gebruiken om een nieuw huis te kopen of een huis dat ze al hebben te herfinancieren.

Het bijzondere is dat ze hiervoor niet hun bitcoin hoeven te verkopen om van de prijstoename van bitcoin en het vastgoed zelf te profiteren. Klanten krijgen de lening immers in dollars op basis van de hoeveelheid bitcoin die ze bezitten. Zo zijn de bitcoin op zichzelf of het vastgoed in combinatie met de bitcoin het onderpand voor de lening in Amerikaanse dollars.

Het product is gericht op klanten die er bewust voor kiezen om buiten het traditionele financiële systeem om te investeren. “Onze klanten willen hun portfolio dusdanig inrichten dat ze hun vermogen beschermen en tegelijkertijd gebruiken voor het kopen van een huis. Het ene doel zou het andere niet in de weg moeten staan,” aldus CEO Adam Reeds van Ledn over de nieuwe bitcoin-hypotheken.

Omgaan met de volatiliteit

Hoewel bitcoin in de afgelopen twaalf jaar extreem goed gepresteerd heeft is dat altijd met stevige ups en downs geweest. Vanaf de all-time high gemeten staan we op dit moment bijvoorbeeld 30 procent in de min. Op het eerste gezicht zou je zeggen dat bitcoin daarmee een riskante keuze is om te gebruiken als onderpand. In het geval van Ledn vormen echter bitcoin en het vastgoed samen het onderpand voor de hypotheek.

De waarde van de lening die je bij Ledn kan krijgen is gemaximeerd op 50 procent van de gecombineerde waarde van je bitcoin en het vastgoedobject. Heb je bijvoorbeeld 100.000 euro aan bitcoin en koop je een huis voor 200.000? Dan krijg je bij Ledn maximaal 150.000 euro voor de hypotheek. Zo dekt Ledn zich in tegen de volatiliteit van allebei de assets.

Mensen die een bitcoin-hypotheek willen aanvragen bij Ledn moeten zich wel alvast voorbereiden op een hogere rente als ze bitcoin als onderpand willen gebruiken. Het bedrijf is van plan om een vaste rente te hanteren die valt tussen de rente op traditionele hypotheken en de huidige rente op door bitcoin gedekte leningen van 9,5 procent. “We verwachten dat de rente daalt als er meer institutionele beleggers in het spel komen die comfortabel zijn met het gebruiken van bitcoin als onderpand.

The post Eindelijk: dit bedrijf haalt 60 miljoen euro op en biedt door bitcoin gedekte hypotheken appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Texas is home to nearly 30% of all Bitcoin hash rate — Foundry

The U.S. state of Texas accounts for over 28% of all Bitcoin (BTC) hashing power in the United States, according to the latest Hashrate Map...

Price analysis 9/27: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) managed to stay above the $26,000 level even as the S&P 500 tumbled to a three-month low and the US dollar index (DXY)...

Xsolla Announces Acquisition of AcceleratXR, A Multi-Player Platform For Games

Sherman Oaks, United States, September 27th, 2023, Chainwire Xsolla, a global video game commerce company, announces its strategic acquisition of AcceleratXR, a provider of in-game server...

Crypto recap 27 september: ETF-aanvragen opnieuw uitgesteld en groot Bitcoin-nieuws uit China.

Iedere dag bespreekt Axel in zijn video de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses....

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo