Eerste Japanse internationale e-commerce site accepteert Ripple (XRP) en Bitcoin betalingen

‘Japans eerste grensoverschrijdende e-commercesite ondersteunt XRP-betalingen’, zo luidt het persbericht van SBI. Dit is een bedrijf wat tweedehands Japanse auto’s distribueert in Afrika, en zal daarvoor binnenkort XRP en BTC accepteren.

Ook acceptatie van bitcoin

‘Het bedrijf is verheugd aan te kondigen dat haar grensoverschrijdende e-commerce site ‘SBI Motor’ Japan is begonnen met het accepteren van betalingen met crypto-activa’, vertelt het bedrijf in een persbericht.

Ondanks wat het bericht laat lijken, is XRP niet de enige munt die gebruikt zal worden. ‘De twee munteenheden die zullen worden ondersteund zijn Bitcoin en XRP. Dit zal de eerste grensoverschrijdende e-commerce site in Japan zijn om XRP te ondersteunen, aldus het bedrijf.

Het bedrijf verkoopt voornamelijk – maar niet alleen – in Afrika. Ook Ierland, de Kaaimaneilanden, de Bahamas, en de Caraïben zijn belangrijke exportbestemmingen van SBI. Naar eigen zeggen exporteren ze jaarlijks ongeveer 5.000 auto’s.

1500% groei in transacties en gebruikers

De reden van SBI om betalingen in XRP en BTC te omarmen, is omdat veel wereldburgers nog geen bankrekening hebben en hiervan is een groot aantal in opkomende economieën zoals die van Afrikaanse landen.

‘Bovendien, volgens een studie van de in Singapore gevestigde exchange CooCoin, is het aantal transacties en gebruikers van virtuele valuta […] in Afrika ongeveer 15-voudig en 25-voudig gestegen in het jaar tot januari 2022’, zegt het bedrijf.

SBI ziet de toekomst van crypto valuta rooskleurig in, en is ervan overtuigd dat dit een goede stap is. Voornamelijk omdat de blockchain nog functioneert als het bankensysteem uitvalt.

Wellicht stop het niet bij XRP en BTC

‘Crypto-activa overmakingen maken gebruik van de blockchain (gedistribueerd grootboek), dus zelfs als het banksysteem stopt met functioneren, zolang het internet operationeel is, kunnen geldovermakingen gebruikt blijven worden zonder getroffen te worden door het falen van een beurs, etc’, blijkt uit het veelbelovende persbericht.

Het bedrijf zal ook gaan kijken naar mogelijkheden om andere crypto valuta te accepteren als betaalmiddel. Dit zal afhangen van de vraag van consumenten. Dus wellicht is dit niet het laatste bericht wat je hier ziet over SBI.

All Dutch and English crypto news!

Gaat cryptocurrency exchange FTX het Amerikaanse Robinhood overnemen?

Menig crypto fanaat is niet meer onbekend met Sam Bankman-Fried. De jonge miljardair is de oprichter van FTX, een snel groeiende cryptobeurs die nu tot...

SOL price eyes 75% rally as Solana paints a bullish reversal pattern

Solana (SOL) continued its recovery trend on June 28 while inching closer to triggering a classic bullish reversal setup. SOL's price gained 2.42%, reaching an intraday...

Crypto more popular among millennials than mutual funds, survey shows

A report published by investing firm Alto surveyed adults based in the United States to find out their preferences in investing. The results showed that...

3 charts showing this Bitcoin price drop is unlike summer 2021

Bitcoin (BTC) bear markets come in many shapes and sizes, but this one has given many reason to panic. BTC has been described as facing "a...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo