Een nieuw record gevestigd voor het aantal netwerkknooppunten van Bitcoin

Voor het eerst heeft het aantal bereikbare Bitcoin-netwerkknooppunten de grens van 13.000 overschreden. Het vorige hoogste punt ooit bereikt, was 11.613 in januari, zoals eerder gemeld door Cointelegraph. Deze mijlpaal werd bereikt op 5 juli toen het aantal bereikbare knooppunten op 13.374 klokte, volgens gegevens van het Bitcoin-netwerkstatistiekendashboard Bitnodes.io.

De gegevens van Bitnodes stellen het huidige aantal netwerkknooppunten op ongeveer 12.835, op het moment van schrijven. Een andere trackingwebsite, Coin.Dance, heeft ook het aantal knooppunten van Bitcoin op een nieuw record van 12.825. Van het aantal vormen 98,77% knooppunten waarop de Bitcoin Core-software wordt uitgevoerd en de overige zijn verspreid over minder populaire implementaties zoals Bitcore en Bitcoin Knots.

In mei werd Bitcoin Core 0.21.1 uitgebracht met een Taproot-activeringscode. Momenteel is het met bijna 5000 knooppunten, volgens Coin.Dance, de meest gebruikte versie van de software onder entiteiten met bereikbare knooppunten. Het aantal is volgens cijfers van Bitnodes geplaatst op 5.125, of 40% van het totale aantal netwerkknooppunten. Bijna de helft van het aantal netwerkknooppunten draait op Tor, laten de gegevens van Bitnodes ook zien.

Op het verborgen netwerk Tor draaide in januari slechts ongeveer een kwart van alle bereikbare nodes. Met Tor wordt een extra privacy laag geboden met het runnen van een client zoals Bitcoin Core, omdat de IP-adressen van verbindende knooppunten worden versluierd. Het aantal netwerkknooppunten is het afgelopen jaar met 2739 knooppunten toegenomen, volgens de gegevens van Bitnodes, wat het decentralisatie-ethos van Bitcoin versterkt.

De uitbreiding die momenteel plaatsvindt in het Lightning Network-ecosysteem waar de capaciteit in minder dan zes maanden met meer dan 70% is gestegen, is te vergelijken met de groei van het aantal netwerkknooppunten. Na het toevoegen van 100 BTC in minder dan een week, overschreed de capaciteit van het openbare Lightning Network eerder in juli de 1.800 Bitcoin (BTC).

Het aantal LN-knooppunten wordt op meer dan 12.800 geschat, volgens gegevens van Lightning Network-statistiektracker Bitcoin Visuals, wat ook een recordhoogte is.

Het bericht Een nieuw record gevestigd voor het aantal netwerkknooppunten van Bitcoin verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo