Een nieuw record gevestigd voor het aantal netwerkknooppunten van Bitcoin

Voor het eerst heeft het aantal bereikbare Bitcoin-netwerkknooppunten de grens van 13.000 overschreden. Het vorige hoogste punt ooit bereikt, was 11.613 in januari, zoals eerder gemeld door Cointelegraph. Deze mijlpaal werd bereikt op 5 juli toen het aantal bereikbare knooppunten op 13.374 klokte, volgens gegevens van het Bitcoin-netwerkstatistiekendashboard Bitnodes.io.

De gegevens van Bitnodes stellen het huidige aantal netwerkknooppunten op ongeveer 12.835, op het moment van schrijven. Een andere trackingwebsite, Coin.Dance, heeft ook het aantal knooppunten van Bitcoin op een nieuw record van 12.825. Van het aantal vormen 98,77% knooppunten waarop de Bitcoin Core-software wordt uitgevoerd en de overige zijn verspreid over minder populaire implementaties zoals Bitcore en Bitcoin Knots.

In mei werd Bitcoin Core 0.21.1 uitgebracht met een Taproot-activeringscode. Momenteel is het met bijna 5000 knooppunten, volgens Coin.Dance, de meest gebruikte versie van de software onder entiteiten met bereikbare knooppunten. Het aantal is volgens cijfers van Bitnodes geplaatst op 5.125, of 40% van het totale aantal netwerkknooppunten. Bijna de helft van het aantal netwerkknooppunten draait op Tor, laten de gegevens van Bitnodes ook zien.

Op het verborgen netwerk Tor draaide in januari slechts ongeveer een kwart van alle bereikbare nodes. Met Tor wordt een extra privacy laag geboden met het runnen van een client zoals Bitcoin Core, omdat de IP-adressen van verbindende knooppunten worden versluierd. Het aantal netwerkknooppunten is het afgelopen jaar met 2739 knooppunten toegenomen, volgens de gegevens van Bitnodes, wat het decentralisatie-ethos van Bitcoin versterkt.

De uitbreiding die momenteel plaatsvindt in het Lightning Network-ecosysteem waar de capaciteit in minder dan zes maanden met meer dan 70% is gestegen, is te vergelijken met de groei van het aantal netwerkknooppunten. Na het toevoegen van 100 BTC in minder dan een week, overschreed de capaciteit van het openbare Lightning Network eerder in juli de 1.800 Bitcoin (BTC).

Het aantal LN-knooppunten wordt op meer dan 12.800 geschat, volgens gegevens van Lightning Network-statistiektracker Bitcoin Visuals, wat ook een recordhoogte is.

Het bericht Een nieuw record gevestigd voor het aantal netwerkknooppunten van Bitcoin verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo