Econoom verwacht ‘extreme rally’ voor crypto en aandelen

Henrik Zeberg, een beroemde econoom, verwacht een “extreme rally” voor crypto en aandelen. De bullmarkt is volgens Zeberg nog niet voorbij en hij denkt dat het een kwestie van tijd is voordat het sentiment weer bullish wordt. Zodra de top bereikt is, verwacht hij echter een gigantische daling.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Wanneer bereikt Bitcoin zijn top?

Als je het aan Zeberg vraagt, dan gaat Bitcoin rond Q3/Q4 2024 zijn top bereiken. In het vierde kwartaal verwacht hij de start van een recessie en zal de snelle daling van de markten beginnen.

Volgens Zeberg zullen mensen rond die toppen spreken over kunstmatige intelligentie en liquiditeit als belangrijke redenen voor de stijgingen. Waar de meeste mensen op dat moment nog zullen roepen dat de bullmarkt nog lang niet voorbij is, zal Zeberg de andere kant op redeneren.

Uiteindelijk verwacht hij een S&P 500 van 6.150 punten. Op het moment van schrijven klokt de Amerikaanse beurs binnen op 5.221 punten en is die koers nog redelijk ver weg.

Een recessie in Q4 2024

Henrik Zeberg voorspelt ook een recessie voor het vierde kwartaal van 2024. Op basis waarvan hij die verwacht is niet helemaal duidelijk. Mogelijk dat hij verwacht dat de renteverhogingen van de Amerikaanse centrale bank op termijn alsnog voor een recessie zullen zorgen.

Het is een feit dat veel Amerikaanse bedrijven (met name kleinere) de komende jaren moeten herfinancieren. Nu draaien ze nog op extreem lage rentes, terwijl ze dan over moeten op rentes van ~5 procent.

Dat zou met name voor de Russel 2000 bedrijven (zie bovenstaande grafiek) een probleem op kunnen leveren. Dit gaat echter over de komende jaren. Wat dat betreft lijkt een recessie in 2024 wellicht wat vroeg.

Al kan er natuurlijk van alles gebeuren. Het kan ook zijn dat de Amerikaanse consument het begeeft door de inflatie en dat de economie daardoor in een sleur terechtkomt.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin conference organizer to raise $15M for Trump campaign: Report

The reported fundraiser will come after the Republican National Convention, in which delegates are expected to nominate Donald Trump as the party’s presidential candidate.

Price analysis 7/15: SPX, DXY, BTC, ETH, BNB, SOL, XRP, TON, DOGE, ADA

Bitcoin and altcoin traders set their sight on new all-time highs now that BTC price is back above $63,000.

BlackRock’s Larry Fink says he was wrong, calls Bitcoin digital gold

BlackRock, the world's biggest hedge fund, currently has $10.6 trillion in assets under management and the largest Bitcoin investment fund.

BTC price demands $63K flip as BlackRock CEO calls Bitcoin ‘legitimate’

BTC price gains from the weekend hold firm as Larry Fink confirms that he is no longer a Bitcoin "skeptic."

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo