‘Echte Bitcoiners hopen dat de koers daalt, dan kunnen ze meer kopen!’

In een interview met CNBC gaf Anthony Pompliano meerdere redenen voor de recente prijsbewegingen van Bitcoin. Zo noemde hij de toegenomen populariteit van Bitcoin ETF’s (beleggingsfondsen die Bitcoin volgen) en het feit dat steeds meer mensen Bitcoin zien als een bescherming tegen inflatie.

Banner Bitcoin 2 (telephone)

Bitcoin beter dan goud vanwege inflatie

Bitcoin presteert volgens Pompliano beter dan goud, dat traditioneel wordt gezien als een veilige investering. Goud is de afgelopen vijf jaar namelijk niet meegestegen met de inflatie, terwijl Bitcoin dat wel heeft gedaan.

Hij ging ook in op de daling van de afgelopen dagen. Pompliano:

‘Bitcoin is tijdens de recente schommelingen op de markt met zo’n 8 à 9% gedaald. Vergeleken met eerdere pieken in de markt is dit eigenlijk een kleine daling.’

Pomp relativeert daarmee de recente koersval.

Echte Bitcoiners willen lagere koers

Volgens Pompliano zorgen de basisprincipes van Bitcoin ervoor dat de munt sterk blijft, ondanks de spanningen in de wereld en de onrust op de markt. Hij grapte zelfs even over de recente koersdaling na spanningen in het Midden-Oosten:

‘De echte Bitcoiners hopen eigenlijk op een lagere koers, zodat ze meer Bitcoins kunnen kopen!’

Waarom daalt Bitcoin in het weekend?

Pompliano denkt dat de weekend-dips te maken hebben met gesloten banken. Doordeweeks kunnen mensen makkelijker dollars naar hun crypto-accounts overschrijven om Bitcoin te kopen.

‘In het weekend is dat lastiger, dus kunnen mensen eigenlijk alleen hun Bitcoins verkopen,’ aldus Pompliano. Hij voegt toe dat de meeste Bitcoin-bezitters hun Bitcoins waarschijnlijk toch al vast willen houden, waardoor de verkoopdruk in het weekend beperkt is.

Pompliano blijft optimistisch over de maximale koers van Bitcoin: ‘Ik verwacht dat de prijs in de komende 12 tot 18 maanden boven de 100 duizend dollar uitkomt. Misschien zelfs wel ergens tussen de 150 duizend en 200 duizend dollar.’

All Dutch and English crypto news!

Ethereum ETF June launch ‘legit possibility’ as BlackRock files amended S-1

BlackRock updated its Form S-1 for its spot Ether ETF, which analysts say is a “good sign” that issuers and the SEC are working on...

Stablecoin market cap rises to 2-year highs as dominance slides to 6%: CCData

After eight consecutive months of ascent, the stablecoin market capitalization has risen to a 24-month high of $161 billion in May.

Argentina’s Milei meets top tech CEOs to boost business relations

Libertarian Argentina has “enormous possibilities” under his leadership, Milei tells Sam Altman.

US Treasury report outlines potential financial risks of NFTs

The government department outlined potential concerns with the NFT market, including terrorist financing, theft, and funding nuclear proliferation.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo