Drie keer waarom Ethereum nu opeens populair is en stijgt

Begin deze maand onderging het netwerk van Ethereum een upgrade, en sindsdien is het gemiddelde dagelijkse gasverbruik ongeveer 9% gestegen, en daar zijn verschillende redenen voor. Vitalik Buterin deelt op Reddit drie van deze redenen.

Eerste grote toename sinds april

Die 9% stijging sinds 5 augustus, staat voor een toename van ongeveer 92 miljard naar iets meer dan 100 miljard. De laatste keer dat Ethereum zo’n zichtbare verandering zag, was rond 21 april toen het met ongeveer 17% toenam. Overigens laat de koers van Ethereum ook een mooie stijging zien, vandaag met 3%.

Bron: Etherscan

De stijging is afgemeten aan het gemiddelde verbruik, en is indicatief voor de totale netwerkcapaciteit. De oprichter van Ethereum is Vitalik Buterin, en hij denkt er het zijne van. Op Reddit deelt hij drie redenen van deze stijging. Let op, zijn uitleg vergt voorkennis over Ethereum.

Reden 1: bom op moeilijkheid

De upgrade van Londen vertraagde ook de ‘Ethereum Ice Age’ die net was begonnen, legde Buterin uit. Dit betekent dat de gemiddelde bloktijd terug is naar het normale niveau van ongeveer 13,1 seconden op lange termijn.

‘Dit is een verschil van ~3% in bloksnelheid, wat 3% verklaart van de toename van 9% in on-chain gasverbruik.’

De moeilijkheidsbom, die Ice Age vertraagt, verwijst naar de toenemende moeilijkheidsgraad of complexiteit van ‘puzzels’ in het proof-of-work mining-algoritme. Naarmate de berekeningen moeilijker worden, resulteert dit in langere bloktijden dan normaal en lagere beloningen voor miners.

Reden 2: meer ongebruikte blokruimte

De tweede reden voor de stijging is dat er voor Londen meer ongebruikte blokruimte was als gevolg van een maximaal gasverbruik van 15 miljoen. Na de upgrade werd dat cijfer het doel, niet het maximum.

‘Dit betekent dat als het gemiddelde gasverbruik, inclusief de lege blokken, lager is dan 15 miljoen, de basisvergoeding zal dalen totdat het gemiddelde weer terug is op 15 miljoen. Dus dit is goed voor nog eens ~ 2-3%.’

Reden 3: Basisvergoeding verbranden nog niet perfect

Buterin zegt geeft als derde reden dat de EIP-1559-formule niet helemaal perfect is in het streven naar 50% van de te verbranden basisvergoeding. Er is een complexe relatie tussen rekenkundige en geometrische middelen voor blokgrootte- en vergoedingsberekeningen. Gemiddelde blokken zijn nu iets voller (meer dan 50%) dan vóór de upgrade, wat ook zorgt voor een lichte toename van de capaciteit. Vitalik concludeerde:

‘Ethereum-gebruikers kunnen zich verheugen over de onbedoeld 6% verhoogde capaciteit die Londen bracht.’

Kosten nemen toe

De gemiddelde transactiekosten zijn nu iets meer dan 3 dollar volgens Etherscan. Ook nemen de kosten voor token-swaps weer toe, deze is 9,41 dollar. Een swap op Uniswap kost zelfs weer bijna 29 dollar.

The post Drie keer waarom Ethereum nu opeens populair is en stijgt appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Donald Trump vows to end Joe Biden’s ‘war on crypto’

United States Presidential candidate Donald Trump reiterated his intention to take a more favorable stance towards cryptocurrency compared to the current Biden administration.

Bitcoin whale watching is ‘useless’ for information — Traders

Bitcoin whale watching is “good for social media” but not for valuable analysis, according to traders.

Binance co-founder beseeches Elon Musk to address cryptocurrency scams on X

According to Yi He, “a significant amount of money” was lost when X.com users were tricked by an impersonation scam.

Musk promises ban on Apple, Greenpeace calls for Bitcoin’s PoS, and other news: Hodler’s Digest, June 9-15

Elon Musk threatens to ban Apple devices if they integrate with ChatGPT, Greenpeace calls for a shift in Bitcoin’s consensus mechanism, and more.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo