Donald Trump noemt cryptocurrency gevaarlijk terwijl zijn vrouw NFT’s verkoopt voor crypto Solana

Donald Trump heeft weer van zich laten horen, hij herhaalde dezelfde kritiek op cryptocurrency met de retoriek die we van hem gewend zijn. Terwijl de voormaig president crypto gevaarlijk noemt en de dollar de hemel in prees, is zijn vrouw Melania Trump bezig met het uitbrengen van een NFT. Dit digitale kunstwerk kan alleen maar bemachtigd worden met… de cryptocurrency Solana!

Grote fantasie

Maria Bartiromo interviewde Trump voor het programma Fox Business en ze vroeg ook naar de NFT van zijn vrouw. Trump antwoordde: ‘Ze gaat het geweldig doen. Ze heeft een grote fantasie.’ Vervolgens werd hem gevraagd naar wat hij echt vindt van cryptocurrency.

‘Ik heb er nooit van gehouden omdat ik graag de dollar wil hebben”, antwoordde Trump. “Ik was nooit een grote fan, maar het wordt steeds groter en groter en niemand doet er iets aan. Ik wil dat onze valuta de dollar heet.’

Crypto is gevaarlijk

Hij gaat verder en denkt zelfs dat crypto gevaarlijk kan zijn:

‘Ik wil al die anderen niet, en dat zou op een dag een explosie kunnen zijn zoals we nog nooit hebben gezien. Het zal de grote tech-bubbel eruit laten zien als iets voor baby’s. Ik vind het een heel gevaarlijk iets.’

Bekend patroon

In de zomer van 2019 tweette Trump voor het eerst (en voor het laatst) over bitcoin en crypto, hij zei: ‘Ik ben geen fan van Bitcoin en andere cryptocurrency’s, die geen geld zijn, en waarvan de waarde zeer volatiel is en gebaseerd is op ijle lucht. Niet-gereguleerde crypto-activa kunnen onwettig gedrag vergemakkelijken, inclusief drugshandel en andere illegale activiteiten.’

Bron: Voormalig account van voormalig president Trump

Anthony Scaramucci is een grote investeerder op Wall Street, en heeft de reputatie dat hij pro-bitcoin is. Hij bekleedde ooit de functie van communicatiedirecteur van het Witte Huis, toen Trump nog president was. Scaramucci zei dat de tweet waarschijnlijk voor Trump was gemaakt door adviseurs die geloofden dat hij een standpunt moest innemen over bitcoin en cryptocurrency. Trump zou dit dus niet zelf hebben geschreven, maar dat maakt verder niet uit omdat hij tijdens interviews nog steeds dit standpunt verdedigt.

De tweet staat niet meer online omdat het account van Trump is gesloten.

Afgelopen juni was Trump ook te gast bij Fox en toen zei hij tegen  Stuart Varney dat bitcoin op een scam lijkt.

Melania’s vision

Melania Trump bracht vorige week haar eerste NFT uit: digitale kunst genaamd Melania’s Vision. Deze werd verkocht voor 1 solana, tegen de huidige SOL koers is dat 158 euro. Ze wil nog meer NFT’s verkopen, de opbrengsten worden gedoneerd aan een programma om kinderen te helpen die in het pleegzorgsysteem zitten.

The post Donald Trump noemt cryptocurrency gevaarlijk terwijl zijn vrouw NFT’s verkoopt voor crypto Solana appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin whale watching is ‘useless’ for information — Traders

Bitcoin whale watching is “good for social media” but not for valuable analysis, according to traders.

Binance co-founder beseeches Elon Musk to address cryptocurrency scams on X

According to Yi He, “a significant amount of money” was lost when X.com users were tricked by an impersonation scam.

Musk promises ban on Apple, Greenpeace calls for Bitcoin’s PoS, and other news: Hodler’s Digest, June 9-15

Elon Musk threatens to ban Apple devices if they integrate with ChatGPT, Greenpeace calls for a shift in Bitcoin’s consensus mechanism, and more.

Whale Activity Propels Rebel Satoshi (RECQ) Presale Amid Slumping Prices for Polygon (MATIC) and Arbitrum (ARB)

TLDR Despite a recent surge, experts have an overall bearish outlook on Polygon (MATIC). Arbitrum (ARB) dipped slightly over the past few days. Experts have begun to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo