Dogecoin nadert de $0,50 dollar, Ethereum stopt vooralsnog bij $3454 dollar

04-05-2021 Dogecoin is wederom bezig aan een opmars. De populaire crypto munt die dit jaar een explosieve groei doormaakt is na enkele weken van consolidatie weer op weg om records te vestigen. De door Elon Musk gehypte munt staat momenteel op een koers van $0,49 dollar en de psychologische grens van 50 cent lijkt hiermee op zeer korte termijn gehaald gaan worden. Elon Musk lijkt ook dit keer de belangrijkste factor van de stijging, hij heeft aangegeven om a.s. zaterdag de coin te benoemen in de tv uitzending van Saturday Night Live.

Ethereum lijkt voor nu even de weg naar boven te hebben gestaakt. De grootste altcoin die gisteren voor het eerst boven de $3000 dollar kwam schoot door naar $3454 dollar vannacht. Momenteel ligt de koers rond de $3300 dollar. De verwachting is dat de koers van Ethereum de komende weken afkoelt tot een prijsniveau van rond de $2600-$2700 dollar om dan pas weer verder te kunnen gaan groeien. Dat is heel gezond voor een coin, dat wanneer die een explosieve prijsgroei meemaakt ook even een “cooling down” periode doorloopt.

Bitcoin dat na een correctie opnieuw de aanval opende op de $60000 dollar stuit opnieuw op weerstand bij de $59000 dollar om opnieuw te corrigeren. De koers schommelt nu tussen de $55000 en $56000 dollar. De meeste altcoins volgden de koers van Bitcoin en laten momenteel rode cijfers zien.

All Dutch and English crypto news!

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo