Dogecoin en Shiba Inu in strijd verwikkeld, stijgingen van 30%

Shiba Inu en Dogecoin zijn in een verhitte strijd verwikkeld om de negende plek. Beide munten zijn met minimaal 20% gestegen de afgelopen 24 uur. Shiba had gisteren natuurlijk een mooie dag, op het hoogtepunt kon de memecoin een stijging van 80% noteren.

Dogecoin profiteert nog van die enorme prijsstijging in de eerste helft van dit jaar, de koers werd hierbij geholpen door Elon Musk (die overigens geen Shiba heeft). Gisteren oversteeg Shiba Doge qua marketcap. Dat kon het Doge-army natuurlijk niet zo maar laten gebeuren.

Laat de strijd beginnen!

Dogecoin

Wilde je profiteren van de dogecoin koers, dan moest je er vanmorgen vroeg bij zijn. Rond 07:00 uur kon je één DOGE ophalen voor slechts 0,20 euro. Maar vanaf toen ging het hard. In anderhalf uur schoot de prijs naar 0,26 euro. Na een klein dipje springt de vrolijke hond verder naar bijna 0,28 euro.

Opvallend genoeg ging er geen tweet van Tesla-CEO Elon Musk aan vooraf. Misschien is de stijging van DOGE een tegenreactie op de opmars van Shiba Inu. Laatstgenoemde stormt de top 10 in, en dreigt de marktwaarde van dogecoin in te halen.

Bekijk hier de dogecoin koers:

Bron: BTC Direct

Shiba Inu

Hieronder de vieruursgrafiek van Shiba Inu in euro’s. De getallen zijn vrij klein, die kun je voor nu negeren. Belangrijker is dat zichtbaar is dat Shiba gisteren naar een hoogtepunt schoot. Vanaf daar daalde de koers ook heel snel weer.

Bron: tradingview

De zelf-benoemde Dogecoin-killer behaalde de afgelopen maand bijna 1.000% winst en tikte in vier dagen drie nieuwe all-time highs aan. Daarnaast is #SHIB mega-trending op Twitter. Zeker nadat Shib kortstondig Dogecoin inhaalde (daarover later meer).

Shiba Inu heeft de afgelopen 24 uur een hele reeks virale en semi-virale momenten gehad. Een tweet van het zakelijke account Morning Brew over een SHIB-koper die van 8.000 dollar, 5,7 miljard dollar wist te maken, kreeg 37.000 likes.

Strijd tussen de honden

Hieronder zie je de nummer 8 tot en met 10 uit de lijst van Coinmarketcap. Deze website maakt een rangschikking op basis van totale marktwaarde. Die bereken je door het aantal munten te vermenigvuldigen met de prijs per munt.

De totale marktwaarde van Shiba Inu is op het moment van schrijven 33,5 miljard euro, en komt daarbij akelig in de buurt van Dogecoin. Het lijkt dat investeerders er een verhitte strijd van hebben gemaakt!

The post Dogecoin en Shiba Inu in strijd verwikkeld, stijgingen van 30% appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Home miners may benefit from NiceHash, Marathon Digital collaboration

The new NiceHash firmware will combine the advantages of two products.

Mining execs establish organization to influence US crypto voters

A board member of the Bitcoin Voter Project described the group as nonpartisan and planned to take a different approach than initiatives like Stand With...

Crypto Biz: Riot Platforms and Bitfarms dispute escalates

This week’s Crypto Biz explores the corporate battle between Riot Platforms and Bitfarms, Tether’s $1 billion budget for startups, Ripple Labs’ new custodian deal, and...

Former Binance CEO ‘CZ’ owns 64% of BNB circulating supply — Report

Forbes estimates Zhao's net worth at a staggering $61 billion—ranking the former CEO as the world's 24th richest person.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo