Dit zijn de 5 grootste fouten van crypto investeerders

Fouten maken hoort bij het leven, maar fouten kunnen ook heel kostbaar zijn. Het liefst maak je fouten zonder dat het je geld kost, maar als er niets op het spel staat, leer je dan wel echt iets? Gelukkig zijn er veel oude rotten in ons vak, en die geven maar al te graag tips.

Vandaag is het aan Chris Burniske om zijn wijsheid te delen. Hij is een partner bij Placeholder, een investeringsmaatschappij. Burniske zegt dat je op z’n minst deze 5 grote fouten moet zien te vermijden.

1. Leer van je fouten en successen:

Niemand is perfect in crypto. Zowel winst als verlies biedt leermomenten. Zie tegenslagen niet als pech, maar als kansen om te groeien. Jij bent de baas over je investeringen, dus neem ook de verantwoordelijkheid voor de keuzes die je maakt.

2. Doe je eigen onderzoek

Volg niet klakkeloos anderen. Verdiep je zelf in projecten voordat je investeert. Geloof niet zomaar wat anderen zeggen, want ook idolen kunnen ook fouten maken. Ontwikkel je eigen inzichten en strategie, dat vergroot je kans op succes.

3. Pas op voor waarzeggers

Niemand kan precies voorspellen hoe de cryptomarkt beweegt. Blijf kritisch op mensen die claimen de toekomst te kennen. Wees open-minded en laat je niet leiden door zwart-witdenken. De cryptomarkt is complex, dus hou rekening met verschillende scenario’s.

4. Kies een duidelijke strategie

Weet wat je koopt, waarom je het koopt en hoe lang je van plan bent het te houden. Investeer niet zomaar overal wat. Kies een strategie die bij je past en verfijn die naarmate je ervaring opdoet. Dit geldt voor zowel korte als langetermijnbeleggers.

5. Check je bronnen

Let op van wie je informatie krijgt. Niet iedereen heeft dezelfde interesses of doelen. Kijk naar de achtergrond van iemand voordat je diens advies blindelings volgt. Chris Burniske zelf noemt zich “saai en voorzichtig” omdat hij voor een beleggingsadviseur werkt en zich aan regels moet houden. Houd dit soort factoren in je achterhoofd bij het beoordelen van adviezen.

All Dutch and English crypto news!

BTC price demands $63K flip as BlackRock CEO calls Bitcoin ‘legitimate’

BTC price gains from the weekend hold firm as Larry Fink confirms that he is no longer a Bitcoin "skeptic."

Tether hires Chainalysis’ chief economist for USDT usage reports

Tether has appointed Philip Gradwell as head of economics to improve transparency on USDT usage to regulators.

DePin Helium Mobile releases first post-roadmap progress update

Decentralized physical infrastructure networks represented the fourth most profitable sector for investors in the first half of 2024.

CME announces real-time indices for XRP

XRP has risen by over 23% in the last two weeks following the announcement from the CME and CTF that they will be providing reference...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo