Dit is waarom gespreid Bitcoin kopen een goed idee is

Wist je dat je niet meteen een hele Bitcoin hoeft te kopen? Het mag wel, en als je dat wil doen, lekker doen, maar het is ook gekkenwerk om in een keer 60.000 euro neer te leggen. Gespreid Bitcoin kopen is wat dat betreft een veel beter idee.

Wat is het nut van gespreid Bitcoin kopen en hoe doe je dat? Tijd om de argumenten uit te leggen.

Banner Bitcoin 1

Bitcoin sparen kan elke maand

Je zou het kunnen zien als sparen. Stel dat je elke maand 200 euro spaart, dan kan je er ook voor kiezen om van de helft Bitcoin te kopen. Elke maand spaar je dan 100 euro bij je bank en 100 euro aan Bitcoin. Het grote verschil is dat de eurowaarde van je Bitcoin ‘spaarrekening’ veel meer op en neer gaat.

Gespreid kopen of Bitcoin sparen kent ook een professionele naam, namelijk Dollar Cost Averaging (DCA). Maar als je je daar niet comfortabel bij voelt, dan mag je het noemen zoals je wil.

DCA is een beleggingsstrategie waarbij investeerders regelmatig een vast bedrag in een bepaalde activa investeren, ongeacht de prijs op dat moment. Bij Bitcoin betekent dit dat elke maand op dezelfde dag voor hetzelfde bedrag Bitcoin wordt gekocht, ongeacht of de prijs op dat moment hoog of laag is.

Timing en emotie

Er zijn een paar goede argumenten te bedenken waarom DCA voor jou kan werken.

Het eerste argument is dat deze benadering gebruik maakt van de volatiliteit van de markt en vermindert het risico van timingfouten. Het maakt niet uit of de koers op je koopmoment is hoger of lager is, op de lange termijn wordt dit gladgestreken.

Het tweede argument is voor velen het belangrijkste, DCA neemt emoties weg die gepaard gaan met het proberen te voorspellen van marktbewegingen. In je achterhoofd weet je dat je elke maand Bitcoin koopt waardoor je geen FOMO-gevoelens meer hebt.

Het kan verleidelijk zijn om te reageren op korte termijn prijsbewegingen en emotioneel te handelen. Maar dat werkt twee kanten op, als je in paniek koopt, dan is de kans ook groot dat je in paniek verkoopt. In dat geval wint emotie van je doelstelling.

All Dutch and English crypto news!

Ethereum ETF June launch ‘legit possibility’ as BlackRock files amended S-1

BlackRock updated its Form S-1 for its spot Ether ETF, which analysts say is a “good sign” that issuers and the SEC are working on...

Stablecoin market cap rises to 2-year highs as dominance slides to 6%: CCData

After eight consecutive months of ascent, the stablecoin market capitalization has risen to a 24-month high of $161 billion in May.

Argentina’s Milei meets top tech CEOs to boost business relations

Libertarian Argentina has “enormous possibilities” under his leadership, Milei tells Sam Altman.

US Treasury report outlines potential financial risks of NFTs

The government department outlined potential concerns with the NFT market, including terrorist financing, theft, and funding nuclear proliferation.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo