Dit is waarom Cardano gaat schitteren 2024: Stablecoin op komst & algehele groei op het netwerk

Cardano (ADA) begint het jaar 2024 met een knal, na een opmerkelijke prestatie in 2023. Recente ontwikkelingsrapporten tonen aan dat het netwerk sinds het begin van vorig jaar aanzienlijk meer adoptie heeft gekregen.

Indrukwekkende jaar-op-jaar prestaties

Chris O, zelfbenoemde ‘Cardano OG,’ benadrukte de jaar-op-jaar prestaties van Cardano in een post op X (voorheen Twitter) door een recent rapport te vergelijken met dat van vorig jaar. Op basis van de vergelijking merkte de analist op hoe het netwerk het afgelopen jaar aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt.

Groei in projecten en tokens

Gedurende deze periode heeft Cardano 44 extra projecten en 1,9 miljoen tokens toegevoegd. Het aantal Plutus V2-scripts op het netwerk is gestegen van 537 naar 15.118, een toename van 14.581. Deze scripts maken deel uit van wat wordt gebruikt om acties op het netwerk te valideren.

Ondertussen is het aantal verwerkte transacties op het netwerk met 24,1 miljoen toegenomen. Chris O merkte verder op dat deze groei en activiteit indrukwekkend waren voor een netwerk dat ooit werd aangeduid als een “spookketen.”

Cardano’s oprichter, Charles Hoskinson, had ook eerder opgemerkt hoe het netwerk critici het zwijgen oplegde. Hij merkte op dat het netwerk organisch groeide, vergelijkbaar met Bitcoin, terwijl hij bevestigde dat het de capaciteit had om aan dergelijke vraag te voldoen. In december 2023 bereikte Cardano een belangrijke mijlpaal, aangezien werd gemeld dat al zijn blokken waren gevuld.

Toekomstige groei en de rol van een stablecoin

De vraag naar het netwerk zal naar verwachting blijven stijgen, vooral omdat het aantal gebouwde toepassingen toeneemt. Uit het recente rapport blijkt dat er momenteel 1.318 projecten worden ontwikkeld op Cardano. Dit vertegenwoordigt een aanzienlijke toename ten opzichte van de 1.162 projecten van vorig jaar. Maar van een succesvolle stablecoin gebouwd op Cardano is, ondanks de plannen, nog geen sprake.

Een stablecoin – het ontbrekende stuk

Er is behoefte aan een stablecoin op Cardano, en crypto-analist Guy Turner heeft dit als de belangrijkste mijlpaal aangemerkt die het netwerk dit jaar moet bereiken. Hij suggereerde dat dit een van de factoren zou kunnen zijn die bepalen of de prijs van ADA dit jaar een nieuw all-time high bereikt.

De introductie van een fiat-ondersteunde stablecoin op Cardano is ook belangrijk omdat het de groei van het DeFi-landschap op het netwerk kan stimuleren. Turner merkte op hoe het “zeer moeilijk” was om gedecentraliseerde applicaties (dApps) op het netwerk te laten groeien zonder de hulp van een vloeibare fiat-stablecoin.

Aankomende lancering van een stablecoin

Het wachten op een fiat-ondersteunde stablecoin op het Cardano-netwerk lijkt binnenkort voorbij te zijn. Mehen, de uitgever van de USDM-stablecoin, onthulde onlangs dat er op 16 maart een beperkte mainnet-lancering zal plaatsvinden. Dit kan een belangrijke stap zijn voor Cardano in 2024.

All Dutch and English crypto news!

Nigerian central bank head criticizes Binance, execs reportedly arrested

Crypto exchanges have been suspected of destabilizing the Nigerian naira fiat, but the country’s top central banker said Binance moved billions from unidentified users in...

Bitcoiner wants to plant the orange flag on top of Everest

Dadvan Yousuf said he planned to “hoist the Bitcoin flag at the top of the world” to highlight the “global disparity in access to financial...

From zombie to unicorn: VCs discuss startup turnaround at Web Summit Qatar

The key to avoiding startup stagnation is agility, according to Golden Gate Ventures’ Michael Lints and Plus Venture Capital’s Zainab Al Sharif. News Own this piece of...

Solana NFTs hit $5B in sales, Greg Solano takes reins at Yuga Labs: Nifty Newsletter

Solana-based nonfungible tokens have reached a new milestone, hitting $5 billion in all-time sales volume in February. Newsletter Own this piece of crypto history Collect this article as...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo