Dit is de reden waarom de CEO van Ripple enthousiast is over de Bitcoin ETF’s

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, heeft zijn enthousiasme gedeeld over de recente goedkeuring van Bitcoin Exchange-Traded Funds (ETFs) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Deze goedkeuring markeert een cruciale mijlpaal voor de wereld van cryptocurrencies, waardoor investeerders op een eenvoudige manier toegang krijgen tot Bitcoin, zonder de complexiteit van direct bezit. Garlinghouse’s opmerkingen komen op een moment waarop Bitcoin ETFs in razend tempo populair worden en zelfs zilver in minder dan een week na hun lancering voorbijstreven, waardoor ze de op één na grootste commodity ETF zijn geworden.

Bitcoin ETFs op stoom

Op 10 januari 2024 heeft de SEC het groene licht gegeven voor maar liefst 11 spot Bitcoin ETF-aanvragen, een besluit dat door velen wordt toegejuicht als een baanbrekende stap in de bredere acceptatie van cryptovaluta. Deze ETFs stellen investeerders in staat om deel te nemen aan de Bitcoin-markt zonder dat ze zich bezig hoeven te houden met cryptografische sleutels of de ingewikkelde technische aspecten van digitale activa.

Op het moment van schrijven noteert Bitcoin een prijs van $40.867, wat de toenemende interesse en vraag naar digitale valuta weerspiegelt onder beleggers wereldwijd. Garlinghouse benadrukt de betekenis van deze ontwikkeling, vooral omdat Bitcoin ETFs snel een aanzienlijk deel van de markt voor commodity ETFs hebben veroverd, waarbij goud zijn positie als toonaangevende commodity ETF handhaaft met een indrukwekkende $95 miljard aan activa.

Brad Garlinghouse onderstreepte ook de vastberadenheid van de crypto-industrie om te voldoen aan wettelijke voorschriften en benadrukte dat de meeste deelnemers actief samenwerken om te voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Hij wijst op landen als Japan, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland, die elk solide regelgevingskaders invoeren om duidelijke richtlijnen en toezicht te bieden voor cryptovaluta.

Garlinghouse’s kritiek op Amerikaanse toezichthouders

Ondanks zijn optimisme over de toekomst van de crypto-industrie, heeft Garlinghouse niet geaarzeld om kritiek te uiten op Amerikaanse overheidsregulatoren, met name met betrekking tot het goedkeuringsproces van Bitcoin ETFs. Dit is niet de eerste keer dat hij zijn stem heeft laten horen tegen regelgevende instanties.

In oktober 2023 bekritiseerde Garlinghouse scherp voormalig SEC-voorzitter Jay Clayton vanwege diens opmerkingen over de aanpak van de SEC ten aanzien van crypto-wetgeving. Clayton verklaarde destijds: “Wanneer je de macht van de staat hebt, zou je alleen zaken moeten aanspannen en regels moeten opstellen waarvan je denkt dat ze de juridische toets kunnen doorstaan.”

De opmerkingen van Garlinghouse weerspiegelen zijn bezorgdheid over wat hij ziet als overmatige regulering en een gebrek aan afstemming met het algemene belang binnen het Amerikaanse regelgevingslandschap. Hij betoogt dat deze technologieën steeds meer integraal worden in het mondiale financiële systeem en dat ze moeten worden omarmd in plaats van belemmerd door excessieve regelgeving.

Brad Garlinghouse’s kritiek op Amerikaanse toezichthouders benadrukt het belang van wereldwijde coördinatie en samenwerking in de wereld van cryptovaluta. Hoewel de Verenigde Staten een aanzienlijke rol spelen in de industrie, vereist de gedecentraliseerde aard van cryptovaluta een gezamenlijke inspanning van landen om consistente en effectieve regelgevingskaders vast te stellen. Garlinghouse’s opmerkingen benadrukken de noodzaak voor regelgevers om innovatie te stimuleren en tegelijkertijd de belangen van investeerders te waarborgen.

All Dutch and English crypto news!

Google to fix diversity-borked Gemini AI, ChatGPT goes insane: AI Eye

After days of getting dragged online over its Gemini model generating wildly inaccurate pictures of racially diverse Nazis and black medieval English kings, Google has...

Tether won’t confirm or deny if it’s dropping USDT on Tron

Tether did not make a specific comment on whether it plans to drop support for Tron after rival Circle dumped the network over safety concerns. News Own...

BAYC co-creator Greg Solana takes up reins as Yuga Labs CEO

Solano said he wants to prioritize the utility of Bored Ape Yacht Club NFTs and recreate a space for the “magic and crazy shit” that...

Sam Bankman-Fried is back in court, waives conflict of interest for lawyers

Lawyers Marc Mukasey and Torrey Young will represent the former FTX CEO through his sentencing on March 28, while Christian Everdell and Mark Cohen are...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo