Dit fonds kocht voor 75 miljoen euro aan Ethereum ondanks hoge transactiekosten

Three Arrows Capital heeft voor meer dan 84 miljoen dollar (75 miljoen euro) Ethereum gekocht. De timing van het in Singapore gevestigde fonds is goed, de koers van Ethereum dook namelijk onder de psychologische grens van 4.000 dollar, ofwel 3.550 euro.

Analyse van verschillende adressen

Het fonds heeft deze aankoop overigens niet zelf bekend gemaakt. Blockchain-onderzoeker Colin Wu (Wu Blockchain op Twitter) analyseerde bepaalde blockchainadressen via Etherscan en zag dat de wallet van Three Arrows Capital bijna 15 duizend ethers van beurzen Binance en Coinbase heeft afgehaald.

De analist gaf aan dat het bedrijf eerder 14.833 ethers, ter waarde van ongeveer 56 miljoen dollar, van de beurzen naar hun eigen wallet heeft overgedragen. In de afgelopen week heeft Three Arrows Capita van verschillende beurzen 22.416 ethers afgehaald en verzonden naar een eigen walletadres. In die periode daalde de Ethereum koers ook van ongeveer 4.000 euro, tot het huidige 3.500 euro.

Kijk wat ze doen, luister niet naar wat ze zeggen

Deze transacties kwamen nadat het fonds op 7 december ook al 91.477 Ether van exchanges naar zijn wallet had verplaatst. Dit was een gevalletje, kijk wat de rijke mensen doen, in plaats van te luisteren naar wat ze zeggen.

Su Zhu, de CEO van Three Arrows Capitals, zei namelijk dat hij helemaal klaar was met Ethereum, ondanks dat hij dit project altijd heeft gesteund. Hij zei dat Ethereum zijn gebruikers in de steek heeft gelaten.

In een tweetstorm merkte de CEO op dat Ethereum leed “aan het Founders Dilemma” omdat ‘iedereen al veel te rijk is om te onthouden wat ze oorspronkelijk van plan waren te doen.’ Hij beargumenteerde vooral dat de transactiekosten op Ethereum te hoog waren voor nieuwkomers.

Dit is ongebruikelijk voor Twitter, maar de Su Zhu kwam later terug op zijn woorden. Hij heeft Ethereum toch niet achter zich gelaten, ook al is de blockchain onbruikbaar voor nieuwkomers. ‘Bij een paniekdump koop ik nog steeds ethers.’

The post Dit fonds kocht voor 75 miljoen euro aan Ethereum ondanks hoge transactiekosten appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Donald Trump vows to end Joe Biden’s ‘war on crypto’

United States Presidential candidate Donald Trump reiterated his intention to take a more favorable stance towards cryptocurrency compared to the current Biden administration.

Bitcoin whale watching is ‘useless’ for information — Traders

Bitcoin whale watching is “good for social media” but not for valuable analysis, according to traders.

Binance co-founder beseeches Elon Musk to address cryptocurrency scams on X

According to Yi He, “a significant amount of money” was lost when X.com users were tricked by an impersonation scam.

Musk promises ban on Apple, Greenpeace calls for Bitcoin’s PoS, and other news: Hodler’s Digest, June 9-15

Elon Musk threatens to ban Apple devices if they integrate with ChatGPT, Greenpeace calls for a shift in Bitcoin’s consensus mechanism, and more.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo