Discord gaat Ethereum integreren via Metamask en WalletConnect

De CEO en oprichter van Discord heeft een teaser gedeeld op Twitter. Hij liet een screenshot van de app zien met het logo van Ethereum en een wallet.

De tweet hierboven is van Jason Citron van Discord en gaat vergezeld met voor cryptoliefhebbers twee bekende woorden: Probably Nothing.

Ethereum wallet verbinden

Met een apart venster op het scherm bevat de applicatie ook een tabblad ‘account verbinden’ dat al in de app bestaat. Met de mogelijke update kunnen gebruikers hun Ethereum-wallets rechtstreeks vanuit de app verbinden.

Beveiliging en hoge transactiekosten

Hoewel de update een reeks nieuwe mogelijkheden biedt voor de community, waaronder betalingen en competities met prijzen, zijn sommige gebruikers niet blij met de mogelijke update. Het is ook nooit goed, zelfs niet bij apps die gratis te gebruiken zijn.

Toch kunnen ze ergens wel een punt hebben. De meesten van hen klaagden dat Discord niet goed genoeg beveiligd was en dat servers vaak het doelwit worden van phishing-aanvallen. Ze verwachten dat de toevoeging van Ethereum dit alleen maar zal verergeren.

Tweede laag

Daarnaast is natuurlijk de vraag welke oplossing precies wordt gebruikt. Want als Discord direct verbindt met de blockchain van Ethereum, dan kunnen gebruikers zich opmaken voor hoge transactiekosten. Er zijn wel andere mogelijkheden, zoals werken met tweede-laagsoplossingen.

Crypto en NFT’s

Discord is in de basis een chat-app, en is ontzettend populair onder cryptotraders. De app wordt ook veel gebruikt om promotie te maken voor NFT’s. Als Discord het goed aanpakt, zou het wel eens een nog centralere rol in het NFT-ecosysteem op zich kunnen nemen.

Packy McCormink gaat nog iets verder, hij heeft zijn utopische dromen op papier gezet:

  • Stel je een menselijke website voor.
  • Stel je een plek voor waar vochtige memes stromen als honing.
  • Stel je een plek voor waar aardappelen gedijen.
  • Stel je een plek voor waar mensen en bots in harmonie leven.
  • Stel je, met andere woorden, een plek als Discord voor.

Ethereum weer all time high

De koers van Ethereum gaat ook goed, vanochtend om 5 uur bereikte de munt weer een all time high van net geen 4.200 euro.

Bron: BTC Direct

The post Discord gaat Ethereum integreren via Metamask en WalletConnect appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

‘Clear runway’ opens for all Bitcoin ETF approvals in Jan: Analysts

The SEC’s delays on two spot Bitcoin ETFs could mean it’s lining up to approve all pending applications in one swoop, say analysts. Follow up Join us...

SEC seeks public input on Franklin Templeton, Hashdex Bitcoin ETFs

The request for public comment are standard for ETFs under review and have an open period of 35 days. News Join us on social networks The United States...

Amazon launches ‘Q’ — a ChatGPT competitor purpose-built for business

Employees in HR, legal, product management, design, manufacturing and operations departments will benefit from Q, said AWS CEO Adam Selipsky. News Join us on social networks Amazon has...

Jump Crypto filed docs confidentially in SEC v. Terraform Labs case

The trading firm and its CEO, Kanav Kariya, allegedly manipulated the price of TerraUSD to gain roughly $1.3 billion in profits. News Join us on social networks A...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo