Deze whale kocht gisteren de volledige Bitcoin-productie van de miners

Een mysterieuze whale kocht gisteren 502 Bitcoin en daarmee de volledige dagelijkse productie van de miners. Sinds de halving van afgelopen maand produceren de miners nog maar 450 Bitcoin per dag. Daar weet de rijke “Mr. 100” wel raad mee.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Mr. 100 blijft inkopen

De whale in kwestie wordt Mr. 100 genoemd vanwege zijn manier van inkopen. Hij koopt zijn Bitcoin namelijk per 100 stuks in, terwijl er soms ook transacties van 200 of 300 Bitcoin tussen de investeringen zitten.

Inmiddels is duidelijk dat Upbit, een Zuid-Koreaanse beurs, achter het beheer van de wallet zit. Duidelijk is wel dat zij niet de eigenaar zijn van de Bitcoin die in de wallet zitten, zo bleek uit hun eigen financiële verklaringen.

Opvallend is dat Upbit gisteren de enige grote beurs was met een instroom van Bitcoin, terwijl alle andere beurzen een uitstroom zagen. Sinds het begin van het jaar verloren de gecentraliseerde beursplatformen ~8% van hun Bitcoin.

Daarmee verdwijnen er dus steeds meer Bitcoin van de markt, wat in theorie een positieve impact op de prijs heeft.

Kleine uitstroom voor de Spot Bitcoin ETFs

Gisteren en vandaag had Bitcoin moeite om het positieve momentum een vervolg te geven. Dat zagen we ook terug in de ETF-stromen van gisteren. Na twee groene dagen (vrijdag en maandag) was er op dinsdag weer sprake van een voorzichtige uitstroom.

In totaal zagen de Bitcoin ETFs op handelsdag nummer 81 een uitstroom van 299 Bitcoin. Alles bij elkaar zagen we vanaf de eerste handelsdag een netto-instroom van 208.101 Bitcoin.

Dat is een resultaat waar de meeste analisten voor de lancering van de ETFs alleen maar van durfden te dromen. Nu is het zaak dat de sterke instromen van de eerste maanden van 2024 weer terugkomen. Op basis daarvan zou Bitcoin de weg naar nieuwe all-time highs kunnen inslaan.

All Dutch and English crypto news!

Crypto insiders anxious and divided as spot Ether ETF decision date looms

Currently, betting markets indicate a 61% chance of U.S. spot Ether ETF approval, up from less than 11% just a few days ago.

4 reasons why Bitcoin was a buy below $70K

Technical chart patterns suggest that Bitcoin could see more upside momentum in the following weeks, mirroring previous bull cycles.

Shiba Inu whales lijken weer te ontwaken: Nieuw begin voor SHIB rally? 

De Shiba Inu (SHIB) markt staat op het punt van een mogelijke doorbraak nu de walvissen weer actief worden en grote hoeveelheden SHIB verplaatsen. Deze...

Vitalik Buterin stresses AI risks amid OpenAI leadership upheaval

Vitalik Buterin calls superintelligent AI "risky" amid leadership upheavals at OpenAI, stressing the need for caution and decentralization in AI development.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo