Deze week stemt Amerika over regelgeving cryptocurrency, politicus stuurt boze brief

Wellicht merk je het in Nederland niet, maar de grootmachten van deze wereld houden zich volop bezig met cryptocurrency. China deelde voor het weekend het bericht dat zakelijke crypto-transacties verboden zijn en dat buitenlandse exchanges Chinezen moeten weren van hun platformen. Maar in dit artikel richten we ons op de politiek van de VS. Deze week wordt namelijk gestemd over de infrastructuurwet die grote gevolgen kan hebben op hoe belasting geheven wordt op crypto. Daarnaast biedt een politicus weerstand tegen het anti-cryptobeleid van de SEC.

Deze week infrastructuurwet

De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden van de Verenigde Staten, Nancy Pelosi, heeft bevestigd dat er deze week besprekingen zullen plaatsvinden voor een definitieve stemming over de controversiële infrastructuurwet. Donderdag 30 september zal gestemd worden over deze wet van 1 biljoen dollar, en Pelosi heeft er alle vertrouwen in dat deze zal worden aangenomen.

Gisteren schreef Pelosi dat er 4 dagen van debat zal zijn voordat de wetgeving, die zal helpen bij het financieren van wegen, bruggen, luchthavens, scholen en andere bouwprojecten.

‘Morgen, 27 september, zullen we beginnen met debatteren over het Bipartisan Infrastructure Framework op de vloer van het huis en erover stemmen op donderdag 30 september, de dag waarop de vergunning voor oppervlaktevervoer verloopt.’

Wat heeft dit met cryptocurrency te maken?

Een deel van het wetsvoorstel bevat een bepaling die verplichte belastingaangifte vereist voor vrijwel elk bedrijf in de crypto-industrie. Het wetsvoorstel werd begin augustus gedeeld en hierin stond het woord ‘broker’ om organisaties en bedrijven te beschrijven, zoals softwareontwikkelaars, node-validators, stakers, miners, hardwarefabrikanten en leveranciers van wallets. Met een broker bedoelen ze normaal gesproken een verkoper van coins zoals BTC Direct dat is.

Als de bewoording ongewijzigd blijft, dan worden al deze bedrijven gedwongen om transacties te melden aan de belastingdienst. Die 1 biljoen dollar moet ergens vandaan komen, en verwacht wordt dat op deze manier 28 miljard dollar aan belastinginkomsten binnengeharkt kan worden. Gelukkig voor de Amerikaanse crypto-industrie, zijn er ook verschillende senatoren, wetgevers en ‘respresentatives’ waaronder Anna Eshoo, Cynthia Lummis, Ron Wyden en Pat Toomey die zeggen dat de terminologie te breed is en innovatie zou kunnen verstikken.

Op 12 augustus schreef Democraat Anna Eshoo: ‘In het gedecentraliseerde systeem van cryptocurrency’s weten deze individuen en entiteiten niet wie de kopers en verkopers zijn en zouden ze niet kunnen voldoen aan de vereisten van een broker.’

Vertraging mogelijk

Het wetsvoorstel kan echter verder worden uitgesteld, omdat sommige wetgevers willen wachten totdat een ander voorstel ook klaar is. Er ligt namelijk een groter voorstel klaar van 3,5 biljoen dollar, deze is gericht op klimaat en sociale welzijn. Daarnaast zei Yellen namens het Amerikaanse ministerie van Financiën dat het geld bijna op is en dat het Congres moet stemmen om het schuldenplafond te verhogen. Door alle maatregelen om zoveel mogelijk geld in de economie te pompen vanwege de pandemie, is het plafond bereikt. Wordt deze overschreden, dan kan er geen geld meer worden overgemaakt. Yellen heeft met zowel de Democraten als de Republikeinen om tafel gezeten, maar laatstgenoemde wil het plafond niet verhogen.

Duidelijke regelgeving werkt beter dan handhaving

We blijven nog even in de Amerikaanse politiek hangen. In een brief gericht aan SEC-voorzitter Gary Gensler zegt senator Pat Toomey dat investeerders duidelijke regels en richtlijnen nodig hebben in plaats van handhaving en boetes.

‘Om investeerders te laten profiteren van een eerlijke en concurrerende markt, moeten regelgevers proactief regels stellen voor de weg naar de industrie. Helaas heeft de Securities and Exchange Commission (SEC) in plaats daarvan een strategie van regulering door handhaving op dit gebied aangenomen.’

Verschil tussen commodity’s en security’s

Toomey voegt eraan toe dat tijdens de hoorzitting van de Senaatscommissie voor het bankwezen op 24 september, Gensler zei dat sommige cryptocurrency’s als handelswaar (commodity) worden beschouwd, terwijl anderen als effecten (security’s) worden beschouwd. Hij wil weten wat het verschil is:

‘Identificeer de specifieke kenmerken waardoor duidelijk is welke cryptocurrency een security is en welke een commodity.’

Howey test en stablecoins

Daarnaast wil de politicus ook weten hoe Gensler en de SEC denken over stablecoins zoals Tether (USDT) en USD Coin (USDC).

‘Is het jouw stelling dat zo’n stablecoin een ‘beleggingscontract’ vormt en daarom een ​​security is? Zo ja, kunt u dan uitleggen waarom u denkt dat zo’n stablecoin zou voldoen aan de ‘verwachting van winst’ van de Howey-test?’

De Howey-test wordt als precedent gebruikt om te bepalen of bepaalde transacties gezien moeten worden als security’s. Toomey zegt ook dat zijn zorgen over het gebrek aan duidelijke regelgeving worden gedeeld door anderen, waaronder grote namen als SEC-commissarissen Hester Peirce en Elad Roisman.

 

The post Deze week stemt Amerika over regelgeving cryptocurrency, politicus stuurt boze brief appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin bank proposal gains momentum in El Salvador

The Bank for Private Investment will “diversify the financing options” available to investors in both Dollars and Bitcoin.

Home miners may benefit from NiceHash, Marathon Digital collaboration

The new NiceHash firmware will combine the advantages of two products.

Mining execs establish organization to influence US crypto voters

A board member of the Bitcoin Voter Project described the group as nonpartisan and planned to take a different approach than initiatives like Stand With...

Crypto Biz: Riot Platforms and Bitfarms dispute escalates

This week’s Crypto Biz explores the corporate battle between Riot Platforms and Bitfarms, Tether’s $1 billion budget for startups, Ripple Labs’ new custodian deal, and...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo