Deze politicus investeert niet in bitcoin vanwege belangenverstrengeling

De Amerikaanse politicus Alexandria Ocasio-Cortez vertelde op Instagram waarom ze niet in bitcoin investeert. Ze zegt dat als ze dat zou doen, ze haar werk niet meer ‘ethisch en onpartijdig’ kan uitvoeren.

Haar bijnaam is AOC, en ze neemt deel aan de House Financial Services Committee, ze zegt dat als ze bitcoin zou hebben, dit kan zorgen voor belangenverstrengeling.

Onpartijdig blijven voor beleidsvorming

‘Ik geloof niet dat leden van het Congres individuele aandelen mogen aanhouden/verhandelen en ik kies ervoor om geen aandelen aan te houden, zodat ik onpartijdig kan blijven over beleidsvorming,’ zei AOC in een Instagram-story.

‘Ik breid dat ook uit naar digitale activa / valuta’s,’ voegde ze eraan toe, in antwoord op een volger die vroeg of ze in bitcoin investeert.

Gevoelige informatie kan zorgen voor belangenconflict

AOC onderbouwt dit door te zeggen dat ‘toegang hebben tot gevoelige informatie en aankomend beleid’ een duidelijk belangenconflict vormt.

Tijdens hun ambtsperiode mogen leden van het Congres aandelen en andere investeringen kopen, verkopen en verhandelen. Hier vallen crypto’s dus ook onder.

Politici verplicht om transacties te melden

Volgens de Stop Trading on Congressional Knowledge (STOCK) Act, aangenomen in 2012, zijn leden van het Congres echter verplicht om hun individuele verkopen en aankopen binnen 45 dagen na de transactie bekend te maken.

De belangrijkste bepalingen van de STOCK Act zijn in 2013 afgezwakt, waardoor handel met voorkennis weer een stukje makkelijker is geworden. Dat zagen we bijvoorbeeld aan het begin van de coronacrisis, in januari en februari van 2020.

Verkoop aandelen vlak na besloten vergadering

Kelly Loeffler was de Republikeinse senator van de staat Georgia en oud-voorzitter van Bakkt. Zij verkocht tijdens haar ambtstermijn voor minimaal één miljoen dollar aan aandelen in de dagen en weken na een besloten vergadering over het coronavirus.

Ze meldde de eerste verkoop van haar (en die van haar man) aandelen op 24 januari. Op die dag kwam de Senate Health Committee bijeen om alle senatoren te informeren over Covid-19.

Het is illegaal voor leden van het Congres om te handelen op basis van niet-openbare informatie die is verkregen via hun officiële taken.

In diezelfde week ging Richard Burr, een andere Republikeinse senator ook over de scheef. Dat is interessant, want hij was één van de drie politici die in 2012 tegen de STOCK act stemde.

Overigens worden Loeffler en Burr inmiddels niet meer onderzocht vanwege handel met voorkennis.

The post Deze politicus investeert niet in bitcoin vanwege belangenverstrengeling appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin drives digital asset inflows for the first time in 6 weeks: Report

Cryptocurrency assets experienced inflows for the first time in six weeks during the week of Sep. 22-28, according to the latest Digital Asset Fund Flows...

Alex Mashinsky’s jury trial scheduled for September 2024

A New York court has set the criminal trial for former Celsius Network CEO Alex Mashinsky to begin on Sept. 17, 2024. In an Oct. 3...

Ecosystem developers bring Bitcoin to Cosmos network

Osmosis, the largest decentralized exchange (DEX) on Cosmos, will be bringing Bitcoin (BTC) to the namesake inter-blockchain communications (IBC) protocol together with Nomic and Kujira. According...

What has Sam Bankman-Fried been up to in jail?

Reflection of guilt? SBF faces the man in the mirror.   Here's how the former FTX CEO may have spent his time behind bars since a judge...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo