Deze crypto legende riskeert 3 jaar gevangenisstraf 

Het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DoJ) heeft betoogd dat voormalig Binance CEO Changpeng ‘CZ’ Zhao drie jaar achter de tralies zou moeten doorbrengen wegens aanklachten van geldwitwassen, voorafgaand aan zijn veroordeling op 30 april.

Banner Default 5 (Laatste nieuws)

Strenger dan verwacht

In een ingediend veroordelingsmemorandum beveelt de DoJ aan dat de rechtbank “een boven-richtlijnen-sententie oplegt van 36 maanden gevangenisstraf,” verwijzend naar Zhao’s “opzettelijke schending van de Amerikaanse wetgeving.” De DoJ betoogde dat Zhao gokte “dat hij niet betrapt zou worden, en dat als hij dat wel zou worden, de gevolgen niet zo ernstig zouden zijn als het misdrijf,” en dat Binance’s “Wild West” strategie om niet te voldoen aan de Amerikaanse anti-witwasvereisten Zhao “een van de rijkste mensen ter wereld en een beroemdheid in de cryptobranche” heeft gemaakt.

Opmerkelijke aanbeveling

De aanbeveling van 36 maanden gevangenisstraf gaat verder dan de federale richtlijnen voor strafmaat die de voormalige CEO van Binance slechts 18 maanden gevangenisstraf zouden hebben opgelegd. Door een strengere straf dan verwacht aan te bevelen, zei de DoJ dat de veroordeling van Zhao “niet alleen een boodschap zou sturen naar Zhao maar ook naar de wereld,” als afschrikmiddel voor anderen.

Achtergrond informatie

Onder Zhao’s leiding groeide Binance uit tot de grootste cryptocurrency-beurs ter wereld qua volume. In november 2023 trad hij af als CEO van Binance nadat hij schuldig had gepleit aan Amerikaanse geldwitwas- en sanctie-overtredingen als onderdeel van een schikking met de DoJ. Volgens de voorwaarden van de schikking werd Binance bevolen om $4,3 miljard aan boetes te betalen en de Verenigde Staten volledig te verlaten. Zhao zelf kreeg ook de opdracht om $50 miljoen aan boetes te betalen en werd verboden om gedurende ten minste drie jaar betrokken te zijn bij Binance.

Toekomst perspectief

Voorafgaand aan zijn veroordeling eind deze maand werd Zhao op een borgtocht van $175 miljoen geplaatst. Rechter Richard Jones van het Amerikaanse districtsrechtbank legde reisbeperkingen op aan de voormalige CEO van Binance, waardoor hij de Verenigde Staten niet kon verlaten nadat de aanklagers hem als een vluchtrisico hadden bestempeld. De beurs blijft ook geconfronteerd met een lopende rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), die zij probeerde te laten seponeren in een reeks indieningen in december.

All Dutch and English crypto news!

Ethereum price chart hints at $4K breakout to new all-time highs

Ether price could be on track to new all-time highs, provided it can close the week above the $4,000 mark.

Michael Saylor’s over ETF’s: “Ethereum ETF’s zouden goed kunnen zijn voor Bitcoin” 

MicroStrategy oprichter en CEO Michael Saylor heeft zijn standpunt over Ethereum (ETH) ETF’s verrassend bijgesteld na de goedkeuring ervan. Voorheen bekend als een uitgesproken Bitcoin...

Victim who lost $7M in Ethereum re-staking exploit gets funds back

A permit phishing attack appears to have siphoned 1,807 liquid staked Ether from the victim's wallet address.

Bitcoin whitepaper is weer terug na rechtszaak

Bitcoin.org mag de whitepaper achter onze favoriete crypto bitcoin weer online plaatsen. Dit volgt op een Britse rechterlijke uitspraak in maart van dit jaar. In deze...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo