Deze burgemeester wil elke inwoner 860 euro aan bitcoin geven

Jayson Stewart is de burgemeester van Cool Valley, een dorpje in de Amerikaanse staat Missouri. Hij is van plan om elk huishouden 1000 dollar (860 euro) aan bitcoin te geven. Cool Valley heeft ongeveer 1500 inwoners.

Verdubbelaar ingezet

Aanvankelijk was Stewart van plan genoeg geld in te zamelen om 500 dollar aan elk huishouden in Cool Valley te geven, maar zijn initiële aankondiging trok de aandacht en extra geld uit het hele land.

‘Vanaf nu is het project volledig gefinancierd voor 1.000 dollar per huishouden”, vertelde Stewart aan Coin Telegraph, eraan toevoegend dat de stad haar donatiedoelen heeft overschreden omdat ‘het verhaal zo populair werd op een manier die ik nooit had verwacht.’

De burgemeester is van plan de extra ontvangen donaties te gebruiken om energie-efficiënte initiatieven in Cool Valley te onderzoeken.

Educatie is belangrijk

Als je gratis coins weggeeft op grote schaal, dan wordt dat een airdrop genoemd. Volgens Stewart zijn de details van hoe die airdrop er uit gaat zien nog niet klaar. Zijn plan is om eerst educatieve workshops te organiseren voor bewoners om te leren wat ze krijgen.

‘We gaan ervoor zorgen dat mensen hun eigen Bitcoin zo snel mogelijk opslaan.’

Hij is ook van plan om de airdrop een vervolg te geven. Als bewoners ervoor kiezen om hun bitcoin voor een bepaalde tijd vast te houden, dan kunnen ze meer bitcoin verwachten. Maar als bewoners willen verkopen, dan staan ze daar natuurlijk vrij in.

Zo lang het educatief is, zullen we maar zeggen.

Bitcoin beidt hoop en optimisme

Voordat Stewart aan een airdrop dacht, was hij van plan om bitcoin op de balans van het dorpje te houden. Maar hij koos uiteindelijk voor ‘sociale verandering en het verbeteren van Cool Valley, terwijl hij tegelijkertijd mensen vrolijker wil maken.’

In gesprek met het Amerikaanse Bitcoin Magazine vertelde de burgemeester dat bitcoin ‘dit heeft me een nieuwe manier van denken over de mensheid in de toekomst gegeven.’

‘Het heeft me hoop en optimisme gegeven dat we enkele van de slechtste delen van het systeem waarin we geboren zijn, kunnen overwinnen en een toekomst kunnen creëren die precies is zoals we willen dat die is. Er is een zeker niveau van hoop en optimisme dat ik krijg van Bitcoin.’

The post Deze burgemeester wil elke inwoner 860 euro aan bitcoin geven appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Price analysis 7/15: SPX, DXY, BTC, ETH, BNB, SOL, XRP, TON, DOGE, ADA

Bitcoin and altcoin traders set their sight on new all-time highs now that BTC price is back above $63,000.

BlackRock’s Larry Fink says he was wrong, calls Bitcoin digital gold

BlackRock, the world's biggest hedge fund, currently has $10.6 trillion in assets under management and the largest Bitcoin investment fund.

BTC price demands $63K flip as BlackRock CEO calls Bitcoin ‘legitimate’

BTC price gains from the weekend hold firm as Larry Fink confirms that he is no longer a Bitcoin "skeptic."

Tether hires Chainalysis’ chief economist for USDT usage reports

Tether has appointed Philip Gradwell as head of economics to improve transparency on USDT usage to regulators.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo