Democraat en Republikein willen wetswijziging in nieuwe cryptowet President Biden

President Joe Biden heeft gisteren zijn handtekening gezet onder de veelbesproken infrastructure bill die mogelijk grote consequenties heeft voor de crypto-industrie in de Verenigde Staten. Het voornaamste probleem van de nieuwe wetgeving is de brede definitie van partijen die onder de nieuwe wetgeving verplicht zijn om te rapporteren aan de Amerikaanse belastingdienst.

Als de letterlijke tekst van de wet gevolg wordt, dan moeten ook ontwikkelaars van bijvoorbeeld wallets de transacties van hun gebruikers monitoren. Een verplichting die voor de ontwikkelaars van bitcoin wallets praktisch onmogelijk is.

Dat komt in feite op hetzelfde neer als fabrikanten van portemonnees vragen de cash-transacties van hun eindgebruikers te controleren en transacties van boven de 10.000 dollar (8.700 euro) aan de belastingdienst te melden. Reden genoeg voor senatoren Ron Wyden en Cynthia Lummis om een wetswijziging in te dienen om de wet meer crypto-vriendelijk te maken.

Nieuwe wetgeving kan groei van de industrie tegenwerken

Het voornaamste argument van Wyden en Lummis voor het indienen van de wetswijziging is dat de wet in de huidige vorm innovatie binnen de sector tegenwerkt. Wat het voorstel vanuit politiek perspectief bijzonder maakt is dat Wyden een democraat is en Lummis een republikein. Volgens de prominente politici gaat het dus om een kwestie die het individuele partijbelang overstijgt. Wat de kans groter maakt dat ze gehoord gaan worden.

“Ons nieuwe voorstel maakt duidelijk dat de nieuwe regels niet van toepassing zijn op individuen die software en wallets ontwikkelen. Dit besechermt de innovatie in Amerika en zorgt er tegelijkertijd voor dat iedereen die handelt in crypto netjes zijn belasting moet betalen,” aldus Wyden in een statement over hun nieuwe wetsvoorstel.

Het blijft een bijzondere gewaarwording dat een wetsvoorstel dat gericht is op het verbeteren van de fysieke en digitale infrastructuur in de Verenigde Staten in potentie zoveel invloed heeft op de crypto-sector. In de huidige vorm dwingt de wetgeving bepaalde bedrijven en ontwikkelaars om gegevens bij te houden waar ze vanwege de aard van de technologie niet eens aan kunnen komen. Wat effectief betekent dat ze zich onmogelijk aan de nieuwe wetgeving kunnen houden.

Digitale assets zijn een blijvertje

Cynthia Lummis is al jaren een groot voorstander van bitcoin en is ervan overtuigd dat digitale assets een grote toekomst hebben. “Digitale assets zijn een blijvertje in ons financiële systeem en de beslissingen die we nu maken zullen tot ver in de toekomst impact hebben op deze sector. We moeten innovatie in de hand werken en niet tegenwerken,” aldus Lummis over de nieuwe cryptowet in de Verenigde Staten.

Het is nog niet duidelijk wanneer het nieuwe voorstel van Wyden en Lummis ter stemming wordt gebracht of dat het mogelijk in een nieuw regelpakket voor het einde van het jaar opgenomen kan worden. De regels met betrekking tot cryptocurrency’s zijn in de wetgeving opgenomen om een deel van de investeringen die met de infrastructure bill worden gemaakt te dekken.

Volgens schattingen van de Joint Committee on Taxation zorgt de nieuwe regelgeving met betrekking tot cryptocurrency’s ervoor dat de Verenigde Staten de komende tien jaar ongeveer 28 miljard dollar (24 miljard euro) aan extra belasting ophaalt. Jack Dorsey, de CEO van het grote Square, en Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, hebben hun steun voor een wetswijziging reeds uitgesproken. Hetgeen gezien hun belangen geen verrassing is. Het gaan hoe dan ook weer spannende weken worden voor de industrie in de Verenigde Staten.

The post Democraat en Republikein willen wetswijziging in nieuwe cryptowet President Biden appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Chainlink quietly changes multisig rules, Mixin offers $20M bounty: Finance Redefined

Welcome to Finance Redefined, your weekly dose of essential decentralized finance (DeFi) insights - a newsletter crafted to bring you the most significant developments from...

Georgia preparing limited live CBDC pilot, considering Ripple among tech providers

The National Bank of Georgia (NBG) has announced that it will advance its research on a digital lari central bank digital currency (CBDC) in a...

Google Cloud is now a validator on Polygon

Polygon Labs has announced that Google Cloud is now a validator on Polygon PoS network. The new validator will bring "same infrastructure" powering YouTube and Gmail. Google...

Invesco Galaxy applies for Ether spot ETF

Asset managers keep pursuing digital asset products, as Invesco and Galaxy Digital allegedly filed for a spot Ethereum (ETH) exchange-traded fund (ETF) on Sept. 29.  Bloomberg...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo