Deloitte voegt zich bij Polkadot-ecosysteem om veiligheid van diensten te verbeteren

Deloitte heeft zich aangesloten bij het Polkadot-ecosysteem. Dit doet een van ’s werelds grootste accountantskantoren door samen te werken met een parachain-project genaamd KILT. Deze stap zal Deloitte helpen bij het verbeteren van digitale identificatieprotocollen, met name voor KYC-processen (Know Your Customer). Deze zijn essentieel voor de bescherming van financiële instellingen tegen fraude, corruptie, witwassen van geld en terrorismefinanciering.

Persoonlijke gegevens

KILT is een parachain-project op de Polkadot-blockchain en biedt geavanceerde technologie voor digitale identiteiten. Dit is inclusief herbruikbare digitale identiteitsreferenties die in klantportefeuilles worden opgeslagen en onder hun controle blijven. Het stelt individuen in staat om te kiezen met wie ze hun persoonlijke gegevens delen. Hierdoor worden huidige inefficiënties in KYC-processen verminderd en consumentengegevens beschermd.

Deloitte zal een browserextensie bieden om klanten te helpen hun inloggegevens te beheren en ondertekent de inloggegevens digitaal, waardoor ze via de blockchain kunnen worden ingetrokken als de omstandigheden van de klant veranderen. Hiermee transformeert Deloitte verificatieprocessen voor individuen en entiteiten.

Micha Bitterli, hoofd van Deloitte Managed Services, legt uit: ‘Door herbruikbare digitale inloggegevens aan te bieden die zijn verankerd in de KILT-blockchain, transformeert Deloitte verificatieprocessen voor individuen en entiteiten.’

Ingo Rübe, oprichter van het KILT-protocol, voegt hieraan toe: ‘Als een Polkadot-parachain biedt KILT de schaal en veiligheid die zakelijke partners nodig hebben.’

Daarnaast kunnen gedecentraliseerde identifiers (DID’s) die door KILT worden ondersteund, ook worden gebruikt voor compliance met DeFi, e-commerce, gaming en nieuwe digitale marktplaatsen.

Internationaal netwerk

Deloitte is een internationaal netwerk voor professionele dienstverlening met het hoofdkantoor in Londen en biedt toonaangevende audit-, advies-, belasting- en adviesdiensten voor veel van ’s werelds toonaangevende bedrijven. Door zich bij het Polkadot-ecosysteem aan te sluiten, toont Deloitte haar betrokkenheid bij het voortdurend verbeteren van de technologie en beveiliging van haar diensten.

De aankondiging van Deloitte’s samenwerking met KILT was van groot belang voor het bredere Polkadot-ecosysteem en resulteerde in een stijging van 41% van de prijs van het native KILT-token. Op het moment van schrijven handelde KILT op 0,489 dollar. Dit is de hoogste prijs sinds de lancering van het project.

Hoewel het Polkadot-ecosysteem gegroeid is en meer geaccepteerd wordt, heeft het bij de cryptorally van 2023 niet veel beweging laten zien voor het Polkadot-token. Momenteel staat de DOT-koers op een prijs van rond de 5,25 euro.

All Dutch and English crypto news!

Donald Trump vows to end Joe Biden’s ‘war on crypto’

United States Presidential candidate Donald Trump reiterated his intention to take a more favorable stance towards cryptocurrency compared to the current Biden administration.

Bitcoin whale watching is ‘useless’ for information — Traders

Bitcoin whale watching is “good for social media” but not for valuable analysis, according to traders.

Binance co-founder beseeches Elon Musk to address cryptocurrency scams on X

According to Yi He, “a significant amount of money” was lost when X.com users were tricked by an impersonation scam.

Musk promises ban on Apple, Greenpeace calls for Bitcoin’s PoS, and other news: Hodler’s Digest, June 9-15

Elon Musk threatens to ban Apple devices if they integrate with ChatGPT, Greenpeace calls for a shift in Bitcoin’s consensus mechanism, and more.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo