De Zwitserse toezichthouder FINMA keurt eerste crypto activafonds goed

Het indexfonds is het eerste dergelijke beleggingsproduct dat in Zwitserland door de regelgevende instantie is goedgekeurd

De Financial Markets Supervisory Authority (FINMA), de Zwitserse toezichthouder op de financiële markten, heeft het eerste crypto indexfonds in het land goedgekeurd, meldde de waakhond op  woensdag.

“Voor de eerste keer heeft de FINMA een Zwitsers fonds goedgekeurd dat voornamelijk in crypto-activa belegt, dat wil zeggen in activa op basis van blockchain of gedistribueerde grootboektechnologie”, dit alvolgens de toezichthouder in een aankondiging op haar website.

Het product, genaamd ‘Crypto Market Index Fund’, is op maat gecreëerd om enkel voor gekwalificeerde beleggers geschikt te zijn en de goedkeuring ervan is op de Zwitserse wet gebaseerd, merkte het bureau op. Volgens de FINMA valt dit fonds vanwege zijn opmerkelijke risico’s onder de groep ‘overige fondsen voor alternatieve beleggingen’ van beleggingsproducten.

De Zwitserse autoriteit voor financiële markten merkte tevens op dat het proces van goedkeuring van nieuwe financiële producten de ‘bestaande bepalingen’ van de wet volgt en dat het de bedoeling is ervoor te zorgen dat ze serieuze innovaties bevorderen. Om dit doel te kunnen bereiken past de toezichthouder juridische principes toe die het gebruik van nieuwe technologie mogelijk maakt door de vastgestelde regels te kunnen omzeilen.

In het specifieke geval van het Crypto Markets Index Fund legde de FINMA uit dat het de goedkeuring ervan baseerde op het voldoen aan de huidige vereisten met betrekking tot crypto activa.

De aanbieder van het fonds, Crypto Finance, heeft als zodanig het mandaat gekregen om enkel in voorname cryptovaluta’s te beleggen die een ‘groot genoeg handelsvolume’ bieden.

Andere wettelijke vereisten waaraan voldaan moet worden, zijn onder meer dat het fonds via gevestigde tegenpartijen en crypto platforms beheerd wordt die in een land gevestigd zijn dat bij de Financial Action Task Force (FATF) aangesloten is. De investeringen moeten alsmede voor de naleving van bepaalde antiwitwas regelgevingen (AML) zorgen.

Crypto Finance heeft onthuld dat het Zwitserse bedrijf PvB dit nieuwe fonds zal beheren, dit terwijl de SEBA Bank de bewaardiensten aanbiedt. Het crypto activa fonds zal overigens de Crypto Market Index 10 volgen, dat op dit moment onder toezicht van de top investeringsaanbieder SIX Swiss Exchange staat.

The post De Zwitserse toezichthouder FINMA keurt eerste crypto activafonds goed appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Texas is home to nearly 30% of all Bitcoin hash rate — Foundry

The U.S. state of Texas accounts for over 28% of all Bitcoin (BTC) hashing power in the United States, according to the latest Hashrate Map...

Price analysis 9/27: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) managed to stay above the $26,000 level even as the S&P 500 tumbled to a three-month low and the US dollar index (DXY)...

Xsolla Announces Acquisition of AcceleratXR, A Multi-Player Platform For Games

Sherman Oaks, United States, September 27th, 2023, Chainwire Xsolla, a global video game commerce company, announces its strategic acquisition of AcceleratXR, a provider of in-game server...

Crypto recap 27 september: ETF-aanvragen opnieuw uitgesteld en groot Bitcoin-nieuws uit China.

Iedere dag bespreekt Axel in zijn video de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses....

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo