De Zwitserse beurs SIX ontvangt licenties voor cryptohandelsplatform

De FINMA goedkeuring geeft SIX het groene licht om haar crypto handelsbeurs te lanceren

SIX, de grootste handelsbeurs in Zwitserland en één van de top drie in Europa, heeft een langverwachte regelgevende goedkeuring ontvangen om alsook marktdiensten voor digitale activa aan te bieden. Dit meldde het bedrijf in een persbericht.

De goedkeuring door de Zwitserse financiële marktautoriteit (FINMA) maakt de onthulling van een geheel nieuw platform genaamd ‘SIX Digital Exchange’ (SDX) mogelijk. De infrastructuur hiervan is er dusdanig op ingesteld om een volledig gereguleerde handelsbeurs voor digitale activa te bieden.

De licentie betekent tevens dat SIX nu met een speciaal gecreëerd crypto custody product live kan gaan, welke geheel met de hoogste beveiligingsnormen van de handelsbeurs beschikbaar zal zijn. Het product zal alsmede met de strenge wettelijke vereisten van de FINMA rekening houden.

“Met deze licenties kan SDX nu de hoogste Zwitserse normen voor toezicht en regelgeving bieden”, vertelde SIX in de verklaring.

Volgens Thomas Zeeb, de Global Head of Exchanges van het bedrijf, stellen de licenties SIX in staat om de “digitalisering van de financiële markten” voort te zetten, ook al blijft deze over de gehele linie gigantisch groeien.

Hij zei dat de goedkeuring “een belangrijke mijlpaal” is, waarbij institutionele beleggers in een veilige plus robuuste omgeving een toegang tot digitale activa producten krijgen.

SIX krijgt na bijna drie jaar, nadat het een aanvraag bij de FINMA had ingediend, de goedkeuring voor haar Digital Exchange (SDX). De beurs werd in 2018 aangespoord om naast de overweging om crypto gerelateerde producten aan te bieden ook een crypto handelsplatform te bouwen. Dit was het jaar nadat de cryptosector van haar eerste grote bullmarkt getuige was en Bitcoin toen ook bijna 20.000 dollar in prijs steeg.

De Zwitserse handelsbeurs heeft de eerder geplande lanceringsdatum in 2019 gemist en is nu van plan om SDX vlot gereed te hebben om zo naar de volgende fase van haar ontwikkeling door te gaan, aldus de verklaring.

Six maakte in augustus bekend dat de technische ontwikkeling van de digitale centrale rond is. Het team werkte tegelijkertijd aan het testen en opschalen ervan, zodat het startklaar voor een uitrol zou zijn zodra de goedkeuring van de regelgevende instantie binnen zou zijn.

The post De Zwitserse beurs SIX ontvangt licenties voor cryptohandelsplatform appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo