De crypto droom is voorbij…

Peter Schiff, goldbug van het eerste uur, laat geen moment onbenut om crypto af te zeiken. Zeker Bitcoin moet het vaak ontgelden. De Bitcoin koers is 18,5% gedaald sinds de all time high en dat is reden genoeg om te zeggen dat de cryptodroom voorbij is en alleen goud je kan redden. Aldus Peter Schiff.

Banner Default 1 (Razendsnel investeren)

Peter Schiff is altijd bearish over Bitcoin

Peter Schiff heeft de energie van een twintigjarige, hij blijft onvermoeid goud verdedigen en Bitcoin aanvallen. Het maakt niet uit wat de koers van Bitcoin doet, volgens Schiff is alles een teken dat Bitcoin snel zal dalen.

Zelfs nu Bitcoin maar 18,5% verwijderd is van een all time high, notabene een record dat dit jaar gezet is, durft hij bearish te zijn.

Schiff stelt dat het psychologisch belangrijke steunniveau van 60.000 dollar geen stand zal houden. Als deze breekt, dan kan Bitcoin afdalen naar 20.000 dollar, ofwel 18.700 euro. De analist benadrukt het recente herstel van de goudprijs, wat wijst op een mogelijke verschuiving in de voorkeur van beleggers naar traditionele veilige havenactiva.

Daling goud is voorbij

De Bitcoin-scepticus gaat verder met de veronderstelling dat de recente daling van de goudprijs voorbij is. Met ruim 2.300 dollar wordt goud verkocht tegen een premie. Schiff waardeert goud momenteel namelijk op 2.000 dollar.

Goud, zegt hij, heeft een weerstandsniveau van 2.400 dollar bereikt, maar dat niveau zal niet lang meer bestaan. Bitcoin staat in schril contrast met de prognoses van de goudmarkt.

60.000 dollar is juist de bodem

Niet alle analisten delen echter het pessimisme van Schiff. Tuur Demeester, een cryptocurrency-analist, gelooft dat het niveau van 60.000 dollar de bodem zou kunnen zijn voor de huidige correctie, wat neerkomt op een relatief bescheiden daling van 20% ten opzichte van de recente piek.

Wie er uiteindelijk gelijk krijgt? Geen idee. Feit blijft dat het twee zogenaamde analisten zijn die lijntjes tekenen en daar de toekomst mee proberen te voorspellen. Niet veel anders dan tarotkaarten leggen.

Het grote verschil is wel dat Peter Schiff zijn lijntjes tekent met voorbedachten rade. Zijn analyse moet namelijk altijd leiden tot maar één conclusie: De crypto droom is voorbij…

All Dutch and English crypto news!

Ethereum ETF June launch ‘legit possibility’ as BlackRock files amended S-1

BlackRock updated its Form S-1 for its spot Ether ETF, which analysts say is a “good sign” that issuers and the SEC are working on...

Stablecoin market cap rises to 2-year highs as dominance slides to 6%: CCData

After eight consecutive months of ascent, the stablecoin market capitalization has risen to a 24-month high of $161 billion in May.

Argentina’s Milei meets top tech CEOs to boost business relations

Libertarian Argentina has “enormous possibilities” under his leadership, Milei tells Sam Altman.

US Treasury report outlines potential financial risks of NFTs

The government department outlined potential concerns with the NFT market, including terrorist financing, theft, and funding nuclear proliferation.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo