De crypto-bepalingen van de infrastructuurwet kunnen 20% van de Amerikaanse bevolking beïnvloeden, waarschuwt Coinbase

Wereldwijde VP van belasting bij Coinbase, Lawrence Zlatkin, heeft zich gericht op de gehaaste cryptocurrency-bepalingen die op het laatste moment aan de tweeledige infrastructuurwet van het Congres zijn toegevoegd. Hij bekritiseert hierbij wetgevers omdat ze haastig wijzigingen hebben aangebracht die van invloed kunnen zijn op 60 miljoen Amerikanen.

Op donderdag 19 augustus verscheen er een redactioneel artikel van van Bloomberg waarin de crypto-bepalingen van de infrastructuurwet werden geprezen. Zlatkin bekritiseerde het gebrek aan gelegenheid voor openbaar debat over de wetgeving in een blogpost op zaterdag die gericht was op het artikel van Bloomberg. Hij schatte hierbij dat 20% van de bevolking van de Verenigde Staten heeft geïnvesteerd in digitale activa.

Zlatkin gaf aan dat tegenwoordig ongeveer 60 miljoen Amerikanen crypto bezitten. Dit is ongeveer een vijfde van de gehele Amerikaanse bevolking. Hij vindt dat die Amerikanen, en het hele crypto-ecosysteem, meer dialoog verdienen dan middernachtbepalingen die op het laatste moment zijn ingevoegd. De verontwaardiging over de taal van het wetsvoorstel strekte zich uit tot buiten de grenzen van de crypto-industrie, merkte Zlatkin op.

En hij merkte op dat de populaire publieke verontwaardiging ertoe leidde dat senatoren binnen slechts een paar dagen door bijna 80.000 mensen werden benaderd. De brede definitie van een makelaar voor digitale activa die in het wetsvoorstel is opgenomen, werd vooral benadrukt door de directeur van Coinbase.

Deze definitie zou strikte rapportagevereisten kunnen opleggen aan netwerk validators en softwareontwikkelaars die niet zouden kunnen voldoen aan hun verplichtingen onder het wetsvoorstel in zijn huidige vorm. Zlatkin voegde eraan toe dat zolang het statuut aangeeft dat softwareontwikkelaars, miners en stakers het onmogelijke moeten doen, er geen advocaat is die hen zou adviseren het risico te lopen in strijd te handelen met wetten.

Want de straffen voor niet-naleving zouden hen gemakkelijk failliet kunnen maken. Hij legde verder uit dat dit de innovatie zal schaden en het potentieel van een enorm belangrijke technologie in de vroegste stadia van ontwikkeling verstikken. Zlatkin verklaarde dat belastingbeleid doordacht en weloverwogen moet zijn. Brede reikwijdte is een regelgevende fout, volgens de wereldwijde VP van belasting bij Coinbase.

Makelaars in digitale activa moeten worden onderworpen aan dezelfde rapportagevereisten van derden als reguliere beursvennootschappen, zei hij nog erbij. Eerder deze maand is de controversiële infrastructuurwet door de Senaat aangenomen. Terwijl toeschouwers hopen dat er mogelijkheden zijn om de wetgeving aan te passen als deze in de komende maanden naar het Huis gaat voor onderzoek.

Het bericht De crypto-bepalingen van de infrastructuurwet kunnen 20% van de Amerikaanse bevolking beïnvloeden, waarschuwt Coinbase verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Celsius creditors vote in favor of reorganization plan

The creditors involved in the Celsius bankruptcy case have voted in favor of a plan that will see funds returned to them as well as...

Crypto exchange Binance reopens exchange services in Belgium

Crypto exchange Binance has reopened registrations and access to its products and services for its Belgian crypto users again -  three months after the exchange...

Vitalik Buterin’s Privacy Pool idea is interesting, but it’s just the start

By now, most of the cryptosphere has heard of Privacy Pools - a project launched this year by Ameen Soleimani, a well-known developer and founder....

Crypto bills could be delayed as many prepare for US gov’t shutdown

The United States government could be shut down in the next 7 days with House Speaker Kevin McCarthy facing political pressure from members of his...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo