De CEO van El Salvador besloot tot aankoop 21 bitcoin

21 is een magisch getal voor veel bitcoiners, en gisteren was 21-12-2021 (tenzij je een Amerikaan bent). Om 21:00 uur lokale tijd kocht president Nayib Bukele namens El Salvador nog eens 21 bitcoin. Tegen de huidige bitcoin koers is dat ongeveer 900.000 euro.

Waarom 21 miljoen bitcoin

Waarom is 21 een belangrijk getal? Omdat er nooit meer dan 21 miljoen bitcoins zullen zijn. Toen de pseudonieme uitvinder van bitcoin, Satoshi Nakamoto, in 2008 de virtuele valuta creëerde, besloot hij op een maximum van 21 miljoen bitcoin. Een van de redenen was om te zorgen voor een valuta zonder inflatie. Aangezien bitcoin van origine bedoeld is voor transactioneel gebruik, net als contant geld, kunnen te veel bitcoins inflatie veroorzaken.

Een manier om dit mechanisme te beheersen was om bitcoins geleidelijk vrij te geven, zonder de markt te overdonderen door tegelijkertijd alle 21 miljoen bitcoin los te laten. Om dit voor elkaar te krijgen, komen gemiddeld elke tien minuten een vast aantal bitcoins vrij. Dit vaste aantal neemt geleidelijk af, totdat de limiet van 21 miljoen bitcoin is bereikt. Naar verwachting zal de laatste bitcoin in 2140 gemined worden.

El Salvador heeft eigen munt

Satoshi Nakamoto mag er trots op zijn toen in september El Salvador besloot om van bitcoin een wettig betaalmiddel te maken. Dit is een bijzonder geval, want het land had al decennia geen eigen betaalmiddel. Sinds 2001 was de Amerikaanse dollar de officiële munteenheid. De hele wereld kijkt met argusogen naar het experiment El Salvador en naar diens CEO, Nayib Bukele (hij noemt zichzelf de CEO op zijn Twitter-bio).

Warrige relatie met IMF

Volgens jaar zal El Salvador in samenwerking met Blockstream een ​​door Bitcoin ondersteunde obligatie van 1 miljard dollar uitgeven. Ze zouden eigenlijk een lening krijgen van ongeveer hetzelfde bedrag van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), maar dat ging niet door. Het IMF is ontzettend kritisch op de adoptie van bitcoin in El Salvador. Als Bukele het voor elkaar krijt om via bitcoin dat geld alsnog te lenen, dan is dat een mooie, grote middelvinger naar het IMF.

Het opgehaalde geld zal worden gebruikt om een bitcoin stad te bouwen in El Salvador.

The post De CEO van El Salvador besloot tot aankoop 21 bitcoin appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo