Darknet BTC mixer operator schuldig aan witwassen van 300 miljoen dollar

De 38-jarige Larry Dean Harmon heeft als onderdeel van de pleidooi overeenkomst tevens met het verbeurd verklaren van 4.400 BTC ingestemd

Een man in de Amerikaanse staat Ohio heeft zichzelf schuldig gepleit voor aanklachten in verband met het runnen van een darknet Bitcoin mixservice die tussen 2014 en 2017 naar verluidt meer dan 300 miljoen dollar aan BTC heeft witgewassen.

De 38-jarige Larry Dean Harmon heeft volgens het Amerikaanse ministerie van Justitie toegegeven de exploitant van Helix te zijn, een darknet ‘tumbler’ service die klanten hielp bij het witwassen van meer dan 350.000 bitcoins. Harmon nam vervolgens zelf een transactie vergoeding in ontvangst, waarvan het ministerie van Justitie zegt dat dit opbrengsten uit illegale activiteiten zijn.

Volgens een persverklaring van de US Attorney (District of Columbia) Office, heeft Harmon criminelen bewust geholpen om BTC te mixen die uit de drugshandel was verkregen. Het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) onthulde daarnaast dat de Helix site van Harmon alsmede betrokken was bij het witwassen van geld voor identiteitsdieven en neonazistische groepen.

De verdachte gaf toe nauw met andere darknet providers samen te werken bij het bevorderen van het witwasprogramma van hun klanten, waaronder sites zoals AlphaBay en Cloud 9. Harmon was tevens aan de darknet zoekmachine Grams gekoppeld, die hij gebruikte om zijn diensten aan potentiële klanten te adverteren.

In zijn pleidooi stemde de inwoner van Ohio ermee in om meer dan 4.400 Bitcoins verbeurd te verklaren, die tegen de huidige prijzen een marktwaarde van ongeveer 200 miljoen dollar vertegenwoordigen.

Harmon werd, na een onderzoek van meerdere instanties naar de activiteiten van Helix, in februari 2020 gearresteerd. Wetshandhavers van de Internal Revenue Service (IRS), FinCEN en de FBI werkten samen aan deze operatie. 

Het Amerikaanse ministerie van Financiën bestrafte Harmon in oktober 2020 voor zijn Helix rol en de bijbehorende operaties die in strijd met de Bank Secrecy Act waren, en legde hem toen een boete van 60 miljoen dollar op.

Harmon wacht nu op het vonnis in een strafzaak waarin hij een gevangenisstraf van maximaal 20 jaar zou kunnen krijgen, evenals additionele straffen.

The post Darknet BTC mixer operator schuldig aan witwassen van 300 miljoen dollar appeared first on Cryptostart.

All Dutch and English crypto news!

Price analysis 9/29: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) is attempting to trade above $27,000 which is a positive sign. In the past few days, Bitcoin's price held up above $26,000 in...

Valkyrie backtracks on Ether futures contract purchases until ETF launch

Asset management firm Valkyrie has said it will hold out for the United States Securities and Exchange Commission (SEC) to approve an exchange-traded fund, or...

Why is Ether (ETH) price up today?

Ethereum's native token, Ether (ETH), is up today as traders assess a slew of positive updates from cryptocurrency and macro markets. Ethereum future ETF euphoria behind...

3AC’s Su Zhu arrested in Singapore

Co-founder of Three Arrows Capital (3AC) Su Zhu was arrested in Singapore when attempting to leave the country, Cointelegraph has learned from Teneo, the joint...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo