DAO-indexfondsen worden steeds groter

Het investeren in crypto door middel van DAO-indexfondsen wint populariteit onder investeerders. Door middel van zo’n indexfonds kan je in meerdere crypto’s investeren met de aankoop van één fonds. Dit is handig voor investeerders die niet precies weten wat ze willen kopen.

Het fijne aan dit soort indexfondsen, is dat je in een bepaalde markt kan investeren zonder al te veel research te doen. Wanneer je in een coin wil investeren, vergt dit meestal tijd en moeite om de fundamentele waarde te leren kennen en om daarnaast nog een goed instapmoment te vinden.

DAO-indexfondsen hebben dit ook, maar zij worden gerund door middel van Decentralized Autonomous Organizations (DAO’s); in het Nederlands gedecentraliseerde autonome organisaties.

DAO-indexfondsen

Dit zijn organisaties die worden gerund door smart contracts. In principe vervangen zij mensen in het beheren van de index. Waar normaal een mens deze fondsen zou beheren, gebeurt dat bij crypto indexfondsen door DAO’s. Voorbeelden van dit soort indexfondsen zijn Index Coop, Indexed Finance, PieDAO, en BasketDAO.

Het is vaak een doel van dit soort bedrijven om deze indexfondsen om te zetten in tokens. Deze zijn vervolgens vrij verhandelbaar op decentrale exchanges (DEX) en ze kunnen ook uitgeleend worden via DeFi-projecten om rendement te verdienen.

Metaverse Index

Het bedrijf Index Coop heeft bijvoorbeeld zeven verschillende tokens, elk gericht op sectoren zoals DeFi of metaverse. Als iemand op zoek is naar een investering in metaverse tokens, kan hij investeren in de Metaverse Index van Index Coop. Deze staat dit jaar al 127% in de plus. Een van de nieuwe goedkeuringen is GMI, een token die de prijs van twaalf verschillende DeFi upstarts volgt.

In 2021 alleen al, hebben dit soort fondsen honderden miljoenen opgehaald. Synthetix (SNX), dat onder andere een DeFi-index (gedecentraliseerde financiën) aanbied, heeft een vermogen van ongeveer 393 miljoen dollar. De munt van dit project, SNX, is ook beschikbaar in de app van BTC Direct.

The post DAO-indexfondsen worden steeds groter appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Coinbase narrows subpoena, wants Gensler’s emails during time as SEC Chair

Coinbase initially demanded a subpoena into Gary Gensler’s private communications before his time as SEC Chair but has changed tactics in its latest letter to...

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo