Dankzij Bitcoin verkocht Sotheby’s voor het eerst een individueel gedicht

Afgelopen week werd een gedicht van Ana Maria Caballero verkocht voor 0,28 Bitcoin (10.814 euro) bij Sotheby’s. Het gedicht, getiteld “Cord,” werd gepresenteerd tijdens een online veiling van Bitcoin Ordinals-inscripties genaamd Natively Digital.

Mogelijk gemaakt door Ordinals op Bitcoin

De Natively Digital-collectie is ontworpen als een deep dive in de wereld van Ordinals op Bitcoin en bevatte opmerkelijke werken. Naast de inscriptie zal de koper van “Cord” ook een ondertekende afdruk van het gedicht ontvangen.

Ordinals op Bitcoin zijn een nieuwe technologie die het mogelijk maakt om digitale objecten, zoals afbeeldingen, video’s, muziek en in dit geval poëzie, te koppelen aan een specifieke satoshi, de kleinste eenheid van Bitcoin. Dit betekent dat deze objecten op de Bitcoin-blockchain worden opgeslagen, wat ze uniek en onveranderlijk maakt.

Eerste verkochte individuele gedicht verkocht

Michael Bouhanna, VP en Hoofd Digitale Kunst bij Sotheby’s, tweette deze week dat “Cord” het allereerste individuele gedicht is dat door het 280 jaar oude veilinghuis is verkocht, exclusief manuscripten en boeken.

Sotheby’s is een wereldberoemd veilinghuis dat gespecialiseerd is in de verkoop van kunst, antiek en andere kostbare objecten. Het bedrijf werd opgericht in 1744 in Londen en heeft inmiddels vestigingen in meer dan 40 landen. Sotheby’s is vooral bekend om zijn kunstveilingen, maar het verkoopt ook sieraden, juwelen, horloges, wijnen, auto’s en andere luxegoederen.

De betekenis van de veiling bij Sotheby’s voor “Cord” ontging schrijfster Ana Maria Caballero niet, die het beschouwde als een kans om de intrinsieke waarde van geschreven poëzie te bevestigen.

‘Het is een ongelooflijke kans om een statement te maken dat woorden, taal en poëzie op zichzelf waarde hebben. Niet met iets anders eraan gehecht, niet met visuele elementen, niet met geluid, niet met enige andere vorm van ervaring. Alleen de taal van het gedicht, alleen de tekst ervan, is wat werd verkocht.’

Wie is Caballero?

In haar schrijverscarrière heeft Caballero verschillende prijzen gewonnen, waaronder de Beverly International en José Manuel Arango National Poetry Prizes. Samen met Kalen Iwamoto en Sasha Stiles lanceerde Caballero in 2021 de digitale poëzie- en NFT-galerie theVerseverse.

‘Ana onderzoekt de invloed van biologie op maatschappelijke en culturele rituelen,’ schreef Sotheby’s op Twitter. ‘Haar werk onthult de realiteit achter geromantiseerd moederschap en daagt het narratief van opoffering als deugd uit.’

All Dutch and English crypto news!

Home miners may benefit from NiceHash, Marathon Digital collaboration

The new NiceHash firmware will combine the advantages of two products.

Mining execs establish organization to influence US crypto voters

A board member of the Bitcoin Voter Project described the group as nonpartisan and planned to take a different approach than initiatives like Stand With...

Crypto Biz: Riot Platforms and Bitfarms dispute escalates

This week’s Crypto Biz explores the corporate battle between Riot Platforms and Bitfarms, Tether’s $1 billion budget for startups, Ripple Labs’ new custodian deal, and...

Former Binance CEO ‘CZ’ owns 64% of BNB circulating supply — Report

Forbes estimates Zhao's net worth at a staggering $61 billion—ranking the former CEO as the world's 24th richest person.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo