Cuba wil Bitcoin en cryptocurrency legaliseren voor betalingen

De Cubaanse regering onderzoekt de mogelijkheden om regulering aan te passen om bitcoin en andere cryptocurrency’s te erkennen als wettig betaalmiddel.

Legaal gebruik maken van cryptocurrency

Nadat El Salvador eerder dit jaar geschiedenis schreef door bitcoin als wettig betaalmiddel te accepteren, blijft het aantal landen dat van plan is om hetzelfde te doen groeien. Een nieuw artikel laat zien dat de Cubaanse Centrale Bank regels wil invoeren die het land in staat stellen om legaal gebruik te maken van digitale activa.

Financiële problemen

In mei van dit jaar werd bekend dat de Cubaanse president ​​Miguel Díaz Canel samen met andere Cubaanse autoriteiten keek naar cryptocurrency’s. Het doel was om te onderzoeken of crypto zou kunnen bijdragen aan een sterkere economie. Het land heeft te maken met financiële problemen, en deze zijn er niet beter op geworden tijdens de coronapandemie. Het land kon bijvoorbeeld fluiten naar veel inkomsten uit toerisme.

Centrale Bank en regering

In een artikel van vandaag citeerde Bloomberg de nationale krant van Cuba waarin stond dat de natie inderdaad van plan is om de wetgeving rond cryptocurrency’s te versoepelen. In het Cubaanse artikel staat dat de regering, samen met de Centrale Bank, cryptocurrency’s voor betalingen wil erkennen en reguleren.

De Centrale Bank wordt verantwoordelijk voor de implementatie van regels en bepaalt hoe aanbieders van cryptocurrency diensten op het eiland mogen opereren. Daarnaast zal de Centrale Bank, net als in Nederland, bepalen wie een vergunning krijgt.

20 miljard dollar schade door Donald Trump

De Cubaanse economie krijgt al jaren klappen, maar kreeg nog een extra harde rechtse toen de regering van de voormalige Amerikaanse president Trump nieuwe sancties invoerde en het gebruik van de dollar tegenhield. Johana Tabalada, werkzaam bij de Cubaanse overheid, zegt dat deze maatregelen het land ongeveer 20 miljard dollar hebben gekost.

‘De schade aan de bilaterale relatie gedurende deze tijd is aanzienlijk geweest, en de economische schade voor Cuba immens. We schatten het op ongeveer 20 miljard dollar,’ zegt Tabalada tegen France24.

Cuba staat natuurlijk bekend als een diep communistisch land, waarbij de overheid een dikke vinger in de pap heeft. Als zelfs zo’n regering kan erkennen dat het gedecentraliseerde karakter van bitcoin een levensvatbaar alternatief kan zijn voor fiatgeld, dan kan iedereen dat.

The post Cuba wil Bitcoin en cryptocurrency legaliseren voor betalingen appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Circle weighs in on SEC vs. Binance case, argues stablecoins are not securities

In a court filing, Circle argued that assets that are pegged to the U.S. dollar, like the Binance USD (BUSD) or its own stablecoin USDC,...

Gemini to halt operations in the Netherlands by mid-November

New York-headquartered crypto exchange Gemini has decided to quit the Netherlands, following in the footsteps of crypto giant Binance. The company cites its inability to...

New US bill to require firms to report off-chain transactions to CFTC

A new bill in the United States aims to require cryptocurrency service providers to report all blockchain transactions to a government repository. On Sept. 28, U.S....

NFT artist raises $140K for cancer support charity

A nonfungible token (NFT) artist raised nearly $140,000 (114,000 British pounds) from an art event in Edinburgh, Scotland to support cancer treatment. Maggie's Edinburgh - an...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo