Cryptomunten kopen | De beste investeringen

Bitcoin werd beschouwd als niets meer dan een interessant fenomeen toen het voor het eerst uitkwam in 2009. Technici en futuristen zagen het toekomstige potentieel van cryptocurrency in het algemeen, maar het trok niet veel belangstelling als investering. Velen wisten niet hoe ze in Cryptocurrency moesten investeren en wat het potentieel ervan werkelijk is.

Maar naarmate de jaren verstreken en honderden meer cryptocurrencies zijn gekomen en gegaan, is Bitcoin naar voren gekomen als de standaarddrager van de valuta. Dit punt is niet gemist door investeerders en speculanten. Sommigen gaan cryptocurrency nu zien als een alternatieve wereldwijde valuta die uiteindelijk soevereine valuta’s zoals de Amerikaanse dollar en de euro zal vervangen.

Maar de handelsactiviteit heeft ook een groot aantal speculanten getrokken. Ze wedden op cryptocurrencies – in het bijzonder Bitcoin handel – die helemaal naar de maan schieten. Speculanten zijn zelden serieus bezig met fundamentals. Ze zien een plotselinge en dramatische prijsstijging, en wat het actief ook is, het trekt hun aandacht.

Wat is een cryptomunt?

Cryptocurrency is gebaseerd op blockchain technologie. Dat is een keten van informatie registratie en distributie die niet door één enkele instelling wordt gecontroleerd. In plaats daarvan werkt het als een record van digitale transacties die onafhankelijk zijn van centrale banken.

Er zijn allerlei technische details met betrekking tot blockchain technologie die de moeite waard kunnen zijn om te onderzoeken als het je niet in een technologisch coma drijft. Maar in wezen elimineert het de tussenpersoon – zoals een bank – en stelt het kopers en verkopers in staat rechtstreeks zaken met elkaar af te handelen. Dat zou ook moeten dienen om transactiekosten te verlagen of zelfs te elimineren, wat een belangrijk onderdeel is van de aantrekkingskracht van cryptocurrency.

De meest populaire cryptocurrency is Bitcoin, waarvan de prijs regelmatig wordt gevolgd in de grote vragen van de financiële media – moet je in bitcoin investeren?. Maar er zijn eigenlijk honderden cryptocurrencies, waaronder veel die al zijn gekomen en gegaan.

Welke cryptomunten zijn een goede investering?

Dit is een van de echte complicaties van cryptocurrency. Er is er niet één, maar honderden. Misschien zelfs meer dan duizend. Dan krijg je al snel de vraag, wat is de beste cryptomunt?

Wat het probleem nog ingewikkelder maakt, is dat er steeds meer online komen. Dat moet worden gecompenseerd door de realiteit dat er al honderden cryptocurrencies zijn gekomen en gegaan. En het hele concept van cryptocurrency begon pas ongeveer tien jaar geleden. 

Op dit moment is de grootste cryptocurrency Bitcoin. Het is ook de crypto die de meeste aandacht en investeringsdollars trekt. In een zeer verre tweede positie is Ethereum, en er zijn anderen zoals Zcash, Dash en Ripple.

Gezien zijn dominante positie lijkt Bitcoin de meest betrouwbare van alle beschikbare cryptocurrencies. In feite is Bitcoin praktisch synoniem geworden met ‘cryptocurrency’. Wat interessant is aan de verbinding, is dat hoewel de media de prijsactie van Bitcoin zorgvuldig hebben gevolgd, sommige cryptocurrencies nog beter hebben gepresteerd.

Vanwege de dominante positie van Bitcoin zou je cryptocurrency positie voornamelijk in deze crypto moeten liggen. Andere cryptocurrencies zouden een veel kleinere positie in je portefeuille moeten innemen. En als Bitcoin als de klokkenluider van cryptocurrency speculatie is, moet elke andere cryptocurrency die je bezit als nog speculatiever worden beschouwd.

Deze veronderstelling moet niet worden onderschat. De meeste cryptocurrencies die het afgelopen decennium op de markt zijn gekomen, zijn ofwel afgevlakt of volledig verdwenen. Dat betekent dat elke investering die je doet, helemaal naar nul kan gaan. En gezien de prijsvolatiliteit die gebruikelijk is bij cryptocurrencies, kan je investering binnen zeer korte tijd volledig verdwijnen. Dit zorgt ervoor dat de handelaren constant op zoek zijn naar het volgende grote ding.

cryptomunten
Populaire cryptomunten: Bitcoin, Ethereum en Ripple

Cryptomunten kopen bij een crypto exchange

Ongeacht welke cryptomunt je wilt gaan kopen de beste manier om dit te doen is via een exchange. De beste cryptomunten kan je hier ook vinden zonder dat je er al te veel moeite in hoeft te stoppen. Bij de meeste exchanges kun je ook zonder problemen geld overmaken, zodat je snel en makkelijk je crypto kunt aanschaffen.

Bitvavo exchange – Nederlands

Bitvavo is een Nederlandse exchange. Waarschijnlijk de grootste in Nederland. Doordat het in Amsterdam is gelokaliseerd, houdt het ook rekening met de Nederlandse investeerder. Je kunt hier gewoon gebruik maken van iDeal en ze hebben daarnaast ook een Nederlandse klantenservice en een Nederlandse site. Klik hier om crypto te kopen bij Binance.

Bitcoinmeester exchange – Nederlands

Wil je graag bij een wat kleinere Nederlandse exchange handelen? Dan is Bitcoinmeester de ideale exchange voor je. Het is Nederlands en daarmee ook gericht op de Nederlandse investeerders. Het heeft niet de meeste uitgebreide keuze in cryptomunten en kan daarom voor sommige misschien iets te klein zijn. Klik hier om crypto te kopen bij Bitcoinmeester.

Binance exchange – Internationaal

Binance is wereldwijd de grootste exchange. Je kunt hier elke bekende crypto wel vinden om in te handelen. Het heeft de meest uitgebreide keuze en daardoor ook de beste cryptomunt om te investeren. Wil je niet per se een Nederlandse exchange, dan is Binance waarschijnlijk de beste keuze voor je. Klik hier om crypto te kopen bij Bitvavo.

Cryptomunten kopen – Hoe werkt dit

Je moet van tevoren beslissen hoeveel van je portefeuille je aan cryptocurrency wilt besteden. Met recente ontwikkelingen, met name in de prijs van Bitcoin, kan het moeilijk zijn om een ​​rationele beslissing te nemen. Al het beleggen wordt geregeerd door een combinatie van hebzucht en angst, en het kan moeilijk zijn om het deel van de hebzucht onder controle te houden, gezien de vooruitgang die crypto’s de afgelopen jaren hebben laten zien.

Wat er ook gebeurt, cryptocurrency zou slechts een heel klein deel van je portefeuille in beslag moeten nemen. Hoeveel precies is helemaal aan jou. Maar je moet op je hoede zijn om meer dan 10% of zelfs 5% te beleggen.

Begrijp dat cryptocurrency niet op dezelfde manier een investering is als een aandeel. Net als beleggen in goud en zilver, betaalt het geen rente of dividenden. In de mate dat cryptocurrency een goede investering zal zijn, hangt alles volledig af van de prijs die aanzienlijk stijgt – en daar een tijdje blijft.

Cryptocurrencies zijn niet ontworpen als investeringen. Het zijn ruilmiddelen. Ze worden algemeen gezien als een alternatief voor soevereine valuta’s, zoals de dollar, yen en euro. Men dacht dat ze uiteindelijk een efficiënter handelsmiddel zullen zijn, met name op internet. Dat komt omdat de waarde ervan strikt door de markt wordt bepaald en niet door manipulatie, zoals soevereine valuta’s dat meestal zijn.

Maar tot nu toe hebben cryptocurrencies de rol van ruilmiddel niet naar tevredenheid vervuld. Slechts een zeer beperkt aantal handelaren accepteert ze, dus de meeste handel vindt plaats tussen individuen. Tot nu toe zijn zowel het huidige gebruik als de toekomst van cryptocurrencies onzeker.

Hoe kan het dat de koers van cryptomunten stijgt of daalt?

De prijs van crypto fluctueert om verschillende redenen, waaronder berichtgeving in de media, speculatie en beschikbaarheid. Met negatieve pers raken sommige crypto eigenaren in paniek en verkopen hun aandelen, waardoor de prijs daalt. Vice versa met positieve pers. Ook wanneer het volume van crypto dat op de markt wordt verkocht toeneemt, daalt de prijs. Naarmate meer instellingen crypto gebruiken als een investering en ruilmiddel, stijgt de prijs ervan.

Ook hebben veel mensen het vertrouwen in hun fiat valuta aangetast en zoeken ze naar alternatieve bronnen om hun geld op te slaan. Omdat crypto gedecentraliseerd en ongereguleerd is, is het een gunstig alternatief. Door deze fluctuaties en de hoeveelheid verschillende crypto’s is het haast onmogelijk om te zeggen wat de beste crypto om te kopen is.

Veelgekochte cryptomunten in 2021

Bitcoin (BTC)

Bitcoin is de originele op blockchain gebaseerde cryptocurrency. Gemaakt in 2009 door de pseudoniem Satoshi Nakomoto, heeft bitcoin sindsdien miljoenen investeerders aangetrokken en is het de grootste cryptocurrency geworden door marktkapitalisatie.

Bitcoin is inherent schaars: er zullen slechts 21 miljoen Bitcoins ooit worden geslagen. De proof of work blockchain van de crypto is een sjabloon geworden voor andere cryptocurrencies bij het bouwen van gedecentraliseerde consensus mechanismen.

Ethereum (ETH)

Ethereum is in 2014 gemaakt door Vitalik Buterin, een Russisch Canadese programmeur, en Gavin Wood, een Engelse computerwetenschapper die later heeft bijgedragen aan andere cryptocurrency projecten. De Ether valuta is gebouwd bovenop de Ethereum blockchain, die slimme contracten beheert.

In tegenstelling tot Bitcoin, dat beleggers voornamelijk zien als een waardeopslag, komt de waarde van Ether voort uit het mogelijk maken van slimme contracten in gedecentraliseerde applicaties. De meeste “DeFi” projecten (decentralized finance) zijn gebouwd op Ethereum. De voorraad van Ether is onbeperkt, wat betekent dat het totale aantal geslagen Ether nog onbeslist is, maar zal worden bepaald door de leden van de gemeenschap van Ethereum. Het is de bedoeling dat het netwerk in de nabije toekomst overgaat van een proof of work mechanisme naar een proof of stake mechanisme.

ethereum munt

Stellar (XLM)

Stellar is een open source blockchain waarvan de oorspronkelijke valuta Lumen is. Het netwerk werd in 2014 opgericht door Jed McCaleb, een cryptocurrency evangelist die eerder Ripple Labs en de beruchte Mt. Gox Exchange oprichtte.

Het doel van Stellar is om goedkope transacties mogelijk te maken in onderontwikkelde markten. De blockchain schuwde een standaard mijnnetwerk voor transactie validaties, in plaats daarvan vertrouwend op wat bekend staat als een “federaal byzantijns akkoord” algoritme.

stellar munt

Binance munt (BNB)

Binance munt is het geesteskind van Changpeng Zhao, CEO en oprichter van Binance, een toonaangevende wereldwijde beurs voor het kopen en verkopen van cryptocurrency. Het BNB token is gemaakt met als doel transacties op het Binance netwerk te vergemakkelijken, zodat gebruikers hun handelskosten kunnen betalen en toegang kunnen krijgen tot andere producten en diensten, zoals de gedecentraliseerde exchange van Binance.

Gebruikers van BNB genieten van lagere handelskosten op Binance dan degenen die in andere cryptocurrencies betalen. Sinds de oprichting is de populariteit van BNB groter geworden dan het nut ervan op de Binance beurs, waardoor speculanten en daghandelaren worden aangetrokken. BNB gebruikt een proof of stake consensusmodel.

Binance munt

Cardano (ADA)

Cardano werd in 2015 opgericht door Charles Hoskinson, een computerwetenschapper en medeoprichter van Ethereum, die het project verliet vanwege meningsverschillen met de andere oprichters. Cardano’s cryptocurrency, ADA, is beveiligd door een proof of stake protocol genaamd Ouroboros, dat zowel geautoriseerde als permissie loze blockchains uitvoert.

De Cardano Foundation, een in Zwitserland gevestigde non profit groep, houdt toezicht op de ontwikkeling van het project. De groep heeft uitgebreid onderzoek gedaan en geëxperimenteerd en heeft meer dan 90 artikelen geschreven over blockchain technologie. Veel van dit academische werk ligt ten grondslag aan de technologie van Cardano.

cardano munt

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin begon in 2013 als een grap. De mascotte van het token eigent zich de doge internetmeme toe en was bedoeld als een ironische kijk op de groei van zogenaamde “altcoins” (crypto’s die geen Bitcoin zijn).

Dogecoin heeft een grote, onbeperkte voorraad, wat betekent dat de munt oneindig kan worden opgeblazen. De cryptocurrency trok in 2021 miljoenen nieuwe investeerders aan, toen Tesla CEO Elon Musk, NBA eigenaar Mark Cuban en andere beroemdheden begonnen te tweeten over de voorheen weinig bekende cryptocurrency.

dogecoin munt

Het bericht Cryptomunten kopen | De beste investeringen verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Donald Trump vows to end Joe Biden’s ‘war on crypto’

United States Presidential candidate Donald Trump reiterated his intention to take a more favorable stance towards cryptocurrency compared to the current Biden administration.

Bitcoin whale watching is ‘useless’ for information — Traders

Bitcoin whale watching is “good for social media” but not for valuable analysis, according to traders.

Binance co-founder beseeches Elon Musk to address cryptocurrency scams on X

According to Yi He, “a significant amount of money” was lost when X.com users were tricked by an impersonation scam.

Musk promises ban on Apple, Greenpeace calls for Bitcoin’s PoS, and other news: Hodler’s Digest, June 9-15

Elon Musk threatens to ban Apple devices if they integrate with ChatGPT, Greenpeace calls for a shift in Bitcoin’s consensus mechanism, and more.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo