Cryptocurrency handelen

Overweegt je om in de cryptocurrency-pool te springen? Hoe en of ze bitcoin of andere cryptocurrencies moeten kopen, zijn vragen waar veel beleggers zeker over hebben nagedacht, aangezien cryptomarkten – en de blockchain-technologie die ten grondslag ligt aan digitale valuta – steeds meer mainstream wordt.

Leren hoe je bitcoin kunt kopen en verkopen, is echter niet zomaar een oude inspanning voor beleggerseducatie. Bitcoin en andere cryptocurrencies zijn niet zomaar een oude activaklasse. Beleggers die cryptocurrency overwegen, moeten bekend raken met een paar vragen, gezien de recente groei in cryptomarkten, brede prijsschommelingen en het ontbreken van harde regels en voorschriften voor deze instrumenten.

Zorg ervoor dat je begrijpt waar je aan begint en het brede scala aan keuzes voordat je handelt of investeert in bitcoin, ethereum of andere cryptocurrencies. Laten we een paar basisvragen bekijken.

Wat is cryptocurrency?

In de meest elementaire zin is een cryptocurrency een digitaal actief dat computercode en blockchain-technologie gebruikt om enigszins op zichzelf te werken, zonder dat een centrale partij – of dat nu een persoon, bedrijf, centrale bank of overheid is – nodig is om het systeem te beheren.

Een blockchain is een grootboek dat cryptocurrency-transacties bijhoudt. Dit grootboek van transacties wordt bijgehouden op computers die zijn gekoppeld via een gedistribueerd netwerk. Transacties in cryptocurrency-protocollen worden gecombineerd tot blokken en deze blokken worden vervolgens aan elkaar gekoppeld in een historisch record van alles wat er op die blockchain is gebeurd.

Bitcoin, de eerste gecreëerde cryptocurrency, werd aanvankelijk ontwikkeld om te fungeren als een betalingsmechanisme dat eigen is aan de online wereld. Sneller, goedkoper, censuurbestendig en niet gebonden aan de grillen van een overheid of centrale bank.

Tegenwoordig zijn er duizenden cryptocurrencies. Deze fungeren nog steeds als betalingsmechanisme, maar zijn ook ontwikkeld voor andere use-cases, zoals uitlenen en lenen of digitale opslag. En een van de breedste gebruiksscenario’s voor deze technologie is speculatie, kopen in de hoop dat de prijs zal stijgen en de houders winst kunnen maken. 

Hoe begin ik met handelen in cryptocurrency

Bekijk de 6 stappen om cryptovaluta te verhandelen.

Stap 1: Maak een cryptocurrency account aan.

Tenzij je al in het bezit bent van cryptocurrency, moet je een account maken bij een crypto-makelaardij. Coinbase, Gemini en eToro behoren tot de beste crypto-makelaars op de markt. Alle 3 deze opties bieden een eenvoudige gebruikersinterface en een verscheidenheid aan altcoins om uit te kiezen.

Om een ​​account aan te maken, moet je je crypto-makelaardij voorzien van persoonlijke identificatie-informatie, vergelijkbaar met het openen van een account bij een effectenmakelaardij. Enkele veelvoorkomende informatie die je moet verstrekken bij het instellen van je account, omvat je burgerservicenummer, adres, geboortedatum en e-mailadres.

Stap 2: Stort geld op je account.

Nadat je zich heeft aangemeld bij een crypto-makelaardij, moet je je bankrekening koppelen. De meeste crypto-makelaars bieden bankfinanciering aan via debetkaarten en bankoverschrijvingen. Bankoverschrijving is meestal je goedkoopste optie om geld op je account te storten – het is gratis op Coinbase en Gemini.

Stap 3: Kies een cryptovaluta om in te investeren.

De meeste actieve cryptocurrency-handelaren wijzen het grootste deel van hun kapitaal toe aan Bitcoin en Ethereum. Deze crypto’s bewegen voorspelbaarder dan kleinere altcoins, dus handelen met technische indicatoren kan eenvoudiger zijn.

Veel cryptohandelaren wijzen een deel van hun kapitaal toe aan kleinere altcoins. Hoewel crypto’s met een kleine mid-market cap risicovoller zijn dan crypto’s met een grote marktkapitalisatie, bieden ze een hoger opwaarts potentieel. Veel kleine altcoins zijn in een paar maanden tijd met meer dan 1.000% gestegen, waardoor ze aantrekkelijke investeringen zijn voor risicotolerante beleggers.

Stap 4: Kies een strategie.

Er is een overvloed aan handelsindicatoren om uit te kiezen, en de meeste handelaren houden rekening met meerdere factoren bij het kopen en verkopen van cryptocurrency. Als beleggen nieuw voor je is, kunt je overwegen een cursus cryptocurrency-handel te kopen.

Asia Forex Mentor is een populaire keuze die je kan leren hoe je in vreemde valuta kunt beleggen, samen met andere items, waaronder cryptocurrency. Het One Core-programma is aanbevolen door verschillende financiële informatiesites en is een favoriet van Benzinga. Bekijk een recensie van het platform, overweeg om je aan te melden en verander je benadering van handelen.

Als je een ervaren handelaar bent, heeft je misschien al een strategie die je gebruikt om in aandelen te handelen. Aandelenhandelstrategieën worden ook vaak gebruikt voor cryptocurrencies. Een persoonlijke favoriete handelsstrategie die veel handelaren gebruiken, is Elliott Wave Theory. Elliott Wave Theory richt zich op de psychologie achter het marktsentiment, dus het werkt vooral goed voor speculatieve activa zoals cryptocurrencies.

Stap 5: Overweeg geautomatiseerde cryptohandel.

Wanneer je op zoek bent naar een crypto-handelsstrategie, kunt je geautomatiseerde cryptohandel proberen met een platform als Coinrule. Handelsbots voeren een strategie uit die bedoeld is om je de beste resultaten te geven gezien je investeringsdoelen. Omdat geautomatiseerd handelen je een conservatieve, neutrale of agressieve methode kan bieden, kunt je snel geld verdienen, je munten vasthouden of je portefeuille diversifiëren.

Je kunt ook overwegen om op sommige platforms actief in cryptovaluta te handelen terwijl je geautomatiseerde handel met andere gebruikt.

Stap 6: Bewaar je cryptocurrency.

Als je actief in je cryptocurrency handelt, moet je je geld op de beurs opslaan om er toegang toe te hebben. Als je je cryptocurrency koopt om deze voor de middellange tot lange termijn vast te houden, moet je een cryptocurrency-portemonnee aanschaffen.

Cryptocurrency-portefeuilles worden geleverd als softwareportefeuilles of hardwareportefeuilles. Beide zijn veilig, maar hardware wallets bieden de beste beveiliging, omdat ze je crypto offline op een fysiek apparaat opslaan. Ledger is een geweldig merk voor hardwareportefeuilles waar veel beleggers op vertrouwen om hun crypto-activa op te slaan. Als je op zoek bent naar een softwareportemonnee, zijn er verschillende opties op iOS, Google Chrome en Android die gratis te gebruiken zijn.

Een van de beste softwareportefeuilles die beschikbaar is voor handelaren in cryptocurrency is ZenGo. De mobiele portemonnee maakt gebruik van veilige 3-factor-authenticatie om je digitale activa te beschermen en biedt vergelijkbare beveiliging als andere portemonnees op de markt. Bovendien kunt je met ZenGo rechtstreeks vanuit je portemonnee rente op digitale activa kopen, verkopen en verdienen. Handelen in cryptocurrency voor beginners: 4 tips

Investeringen zijn altijd riskant, maar sommige experts zeggen dat cryptocurrency een van de risicovollere investeringskeuzes is die er zijn, volgens Consumer Reports. Digitale valuta zijn echter ook enkele van de populairste grondstoffen. Eerder dit jaar voorspelde CNBC dat de markt voor cryptocurrency naar verwachting eind 2018 een waarde van $ 1 biljoen zal bereiken. Als je van plan bent om te beginnen met handelen in cryptocurrency, kunnen deze tips je helpen bij het maken van weloverwogen keuzes.

Onderzoek exchanges

Voordat je één dollar investeert, moet je meer te weten komen over cryptocurrency-exchanges. Deze platforms bieden de middelen om digitale valuta te kopen en verkopen, maar volgens Bitcoin.com zijn er 500 beurzen om uit te kiezen. Doe je onderzoek, lees recensies en praat met meer ervaren investeerders voordat je verder gaat.

Weet hoe je je digitale valuta opslaat

Als je cryptocurrency koopt, moet je deze opslaan. Je kunt het opslaan op een beurs of in een digitale “portemonnee”, bijvoorbeeld een van de crypto-wallets die worden beschreven in onze blogpost Welke cryptocurrency-portemonnee je moet kiezen. Hoewel er veel verschillende soorten wallets zijn, heeft elk zijn eigen voordelen, technische vereisten en beveiliging. Net als bij beurzen, moet je je opslagkeuzes onderzoeken voordat je investeert.

Diversifieer je beleggingen

Diversificatie is een sleutel tot elke goede investeringsstrategie, en dit geldt ook wanneer je in cryptocurrency investeert. Zet bijvoorbeeld niet al je geld in Bitcoin, alleen maar omdat dat de naam is die je kent. Er zijn duizenden opties en het is het beste om je investering over verschillende valuta’s te spreiden.

Bereid je voor op volatiliteit

De markt voor cryptocurrency is een volatiele markt, dus wees voorbereid op ups en downs. Je zult dramatische prijsschommelingen zien. Als je beleggingsportefeuille of mentaal welzijn dat niet aankan, is cryptocurrency misschien geen verstandige keuze voor je.

Cryptocurrency is op dit moment een rage, maar onthoud dat het nog in de kinderschoenen staat. Investeren in iets nieuws brengt uitdagingen met zich mee, dus wees voorbereid. Als je van plan bent deel te nemen, doe dan je onderzoek en investeer voorzichtig om te beginnen.

Veilig handelen in cryptocurrency

Er zijn veel cryptocurrency-risico’s en autoriteiten zorgen nog steeds voor een regelgevende infrastructuur voor cryptocurrencies. Er bestaat nog niets om je te ondersteunen. Dat betekent dat beleggers volledig verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van cryptocurrency-holdings.

De SEC heeft opgemerkt dat er met cryptocurrencies “aanzienlijk minder beleggersbescherming is dan in onze traditionele effectenmarkten, met dienovereenkomstig grotere mogelijkheden voor fraude en manipulatie.”

Bovendien kunnen cryptocurrency-prijzen en prijzen voor gerelateerde effecten erg volatiel zijn. Gezien de mogelijkheid dat de volledige waarde van een cryptocurrency-investering zou kunnen verdwijnen, zouden beleggers die denken dat ze de marktschommelingen niet aankunnen, misschien beter kunnen sturen.

Bitcoin en andere cryptocurrencies halen veel krantenkoppen in de financiële media, maar het is de onderliggende technologie, blockchain, die volgens sommige externe analisten op de lange termijn het meeste voordeel kan opleveren voor bedrijven en consumenten.

Veel banken en andere financiële dienstverleners hebben geïnvesteerd in blockchain, op zoek naar manieren waarop gedistribueerde grootboektechnologie de kosten kan verlagen of de efficiëntie kan verbeteren. Volgens CryptoPotato is de financiering voor op blockchain gebaseerde bedrijven in 2020 met 79% gestegen. In 2019 bedroegen de startup-investeringen in blockchain wereldwijd $ 3,08 miljard, volgens CB Information Services.

Uiteindelijk zijn bitcoin en andere cryptocurrencies, plus de onderliggende blockchain, als een heleboel nieuwe technologiegedreven innovaties: een enorm potentieel maar ook enorme risico’s. Beleggers die cryptocurrencies overwegen, doen er verstandig aan voorzichtig te werk te gaan en deze markten zorgvuldig te bestuderen voordat ze posities innemen. De bok, of het nu digitaal of op papier is, stopt bij jou.

Automatisch handelen in cryptocurrency

Geautomatiseerde cryptohandelsplatforms zijn geautomatiseerde software die cryptovaluta voor je verhandelen. Om een ​​geautomatiseerd cryptohandelsplatform te gebruiken, moet je een online account aanmaken bij een handelsbot en een handelsstrategie selecteren die je wilt gebruiken. Zodra je een geautomatiseerde handelsbot heeft geselecteerd, zal het programma je cryptocurrency voor je kopen en verkopen op basis van de parameters van de software.

De meeste geautomatiseerde cryptohandelsprogramma’s werken als API’s. API-handelsbots werken als een tussenpersoon die voor je handelt op een andere beurs die je verbindt. 3Commas is een API die je kunt gebruiken voor geautomatiseerd handelen op beurzen zoals Binance, Coinbase Pro, Bitmex en Kraken.

De nieuwste en meest veilige vorm van geautomatiseerde cryptohandel zijn geautomatiseerde handelsbots die op de blockchain werken. In plaats van een website of API te gebruiken, gebruikt tokenized cryptohandel slimme contracten op de blockchain. Slimme contracten zijn code die autonoom financiële functies uitvoert – deze code wordt meestal geüpload naar het netwerk van Ethereum, omdat het de toonaangevende cryptocurrency is die slimme contracten ondersteunt.

Voordelen van automatisch handelen cryptocurrency

Profiteren van geautomatiseerde crypto-transacties kan je enkele grote voordelen bieden, zoals:

Timing: aangezien cryptobots handelen op basis van software, kunnen ze je cryptocurrency veel sneller kopen en verkopen dan je handmatig zou kunnen. Als je handelt op basis van een handelsindicator, gebruik dan een bot om preciezere marktorders te plaatsen.

Repetitieve taken: de meeste cryptobots op de markt worden 24 uur per dag, 7 dagen per week verhandeld. Als je cryptocurrency verhandelt op basis van de marktindicatoren, kunt je een crypto-handelsbot gebruiken om het werk voor je te doen.

Consistentie: Bots zijn veel consistenter dan mensen, omdat bots non-stop kunnen werken en altijd orders uitvoeren op basis van specifieke indicatoren. Vaak is het moeilijk om gedisciplineerd te blijven tijdens het handelen in cryptocurrencies, dus het gebruik van een handelsbot elimineert het risico van “emotionele handel”.

Bespaar tijd: het gebruik van een crypto-handelsbot bespaart je tijd omdat het programma de markt in de gaten houdt en transacties voor je uitvoert. Als je de cryptocurrency-markten niet constant wilt volgen, dan is een geautomatiseerde handelsbot de juiste keuze voor je.

Nadelen van automatisch handelen cryptocurrency

Aan de andere kant kan het kiezen van automatisering nadelen met zich meebrengen, zoals de volgende:

Beveiliging: Hoewel cryptobots over het algemeen veilig zijn, moet je je cryptogeld op een beurs houden om een ​​handelsbot te gebruiken. Als je je cryptovaluta in een exchange houdt, vergroot je het risico om gehackt te worden, maar de meeste grote exchanges zijn over het algemeen veilig. Als je je cryptocurrency op een veiligere manier wilt bewaren, moet je een hardwarewallet gebruiken.

Monitoring: hoewel de handelsbot de markt voor je bewaakt, moet je nog steeds de cryptocurrency-prijzen in de gaten houden. Dit komt omdat cryptocurrencies erg volatiel zijn en je handelsstrategie mogelijk niet is afgestemd op de marktomstandigheden.

Ervaring vereist: Geautomatiseerde handelsbots worden het best gebruikt door geavanceerde handelaren. Als je niet bekend bent met de handelsindicatoren die door de handelsbots worden gebruikt, moet je de bot waarschijnlijk niet gebruiken.

Het bericht Cryptocurrency handelen verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin bank proposal gains momentum in El Salvador

The Bank for Private Investment will “diversify the financing options” available to investors in both Dollars and Bitcoin.

Home miners may benefit from NiceHash, Marathon Digital collaboration

The new NiceHash firmware will combine the advantages of two products.

Mining execs establish organization to influence US crypto voters

A board member of the Bitcoin Voter Project described the group as nonpartisan and planned to take a different approach than initiatives like Stand With...

Crypto Biz: Riot Platforms and Bitfarms dispute escalates

This week’s Crypto Biz explores the corporate battle between Riot Platforms and Bitfarms, Tether’s $1 billion budget for startups, Ripple Labs’ new custodian deal, and...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo