Cryptocurrency Cosmos update: Samenwerking met Oracle Band Protocol

Oracle Band Protocol heeft een nieuwe integratie aangekondigd met Starport, een ontwikkelingstool voor de Cosmos-blockchain, waardoor externe ontwikkelaars toegang krijgen tot tal van nieuwe datafeeds.

IBC voor meer dan tokens

Dankzij de integratie kunnen nieuw gecreëerde blockchains in het Cosmos-ecosysteem data uitwisselen via het zogenaamde inter-blockchain-communicatieprotocol (IBC).

‘Tot nu toe werd IBC voornamelijk gebruikt voor de overdracht van activa,’ merkten Band Protocol-ontwikkelaars op in een persbericht.

Eerste oracle op Starport

De integratie van de Band-module in het Starport-framework maakt het mogelijk dat externe Cosmos-ontwikkelaars toegang krijgen tot gedecentraliseerde data, zoals tokeninformatie, real-world evenementen, sport, weer, het genereren van willekeurige getallen en meer. ‘Samen met Cosmos bouwen we een geavanceerde infrastructuur voor blockchains om op dynamische manieren te communiceren, veel verder dan tokenoverdrachten,’ aldus Soravis Srinawakoon, CEO van Band Protocol.

De samenwerking betekent dat Band Protocol de eerste oracle gestandaardiseerd wordt in Starport. Zo zie je maar dat een ander oraclesysteem dan Chainlink ook nog kansen krijgt.

Decentrale oracles

Het Cosmos-ecosysteem is ontworpen om een ​​’Internet van Blockchains’ te worden waarmee elk gedecentraliseerd netwerk kan communiceren, gegevens kan delen en transacties kan uitvoeren met anderen.

Om data van buiten een blockchain in een blockchain te krijgen (zoals een sportuitslag voor een weddenschap), zijn oracles nodig. Deze oracles verzamelen data en hebben een brugfunctie naar de blockchain. De data in een oracle is alsnog te manipuleren door diegene die de data invoert. Daarom worden oracles nu steeds meer gedecentraliseerd. Een blockchain haalt zo data uit een netwerk van honderden oracles, die elkaars data controleren.

Chainlink beheert het grootste oracle netwerk.

The post Cryptocurrency Cosmos update: Samenwerking met Oracle Band Protocol appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Price analysis 9/27: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) managed to stay above the $26,000 level even as the S&P 500 tumbled to a three-month low and the US dollar index (DXY)...

Xsolla Announces Acquisition of AcceleratXR, A Multi-Player Platform For Games

Sherman Oaks, United States, September 27th, 2023, Chainwire Xsolla, a global video game commerce company, announces its strategic acquisition of AcceleratXR, a provider of in-game server...

Crypto recap 27 september: ETF-aanvragen opnieuw uitgesteld en groot Bitcoin-nieuws uit China.

Iedere dag bespreekt Axel in zijn video de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses....

Sam Bankman-Fried will likely appear in a suit and tie at trial

A federal judge has granted a motion from the legal team for Sam Bankman-Fried (SBF) allowing the former FTX CEO to wear business attire during...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo