Cryptocurrency Cosmos update: Samenwerking met Oracle Band Protocol

Oracle Band Protocol heeft een nieuwe integratie aangekondigd met Starport, een ontwikkelingstool voor de Cosmos-blockchain, waardoor externe ontwikkelaars toegang krijgen tot tal van nieuwe datafeeds.

IBC voor meer dan tokens

Dankzij de integratie kunnen nieuw gecreëerde blockchains in het Cosmos-ecosysteem data uitwisselen via het zogenaamde inter-blockchain-communicatieprotocol (IBC).

‘Tot nu toe werd IBC voornamelijk gebruikt voor de overdracht van activa,’ merkten Band Protocol-ontwikkelaars op in een persbericht.

Eerste oracle op Starport

De integratie van de Band-module in het Starport-framework maakt het mogelijk dat externe Cosmos-ontwikkelaars toegang krijgen tot gedecentraliseerde data, zoals tokeninformatie, real-world evenementen, sport, weer, het genereren van willekeurige getallen en meer. ‘Samen met Cosmos bouwen we een geavanceerde infrastructuur voor blockchains om op dynamische manieren te communiceren, veel verder dan tokenoverdrachten,’ aldus Soravis Srinawakoon, CEO van Band Protocol.

De samenwerking betekent dat Band Protocol de eerste oracle gestandaardiseerd wordt in Starport. Zo zie je maar dat een ander oraclesysteem dan Chainlink ook nog kansen krijgt.

Decentrale oracles

Het Cosmos-ecosysteem is ontworpen om een ​​’Internet van Blockchains’ te worden waarmee elk gedecentraliseerd netwerk kan communiceren, gegevens kan delen en transacties kan uitvoeren met anderen.

Om data van buiten een blockchain in een blockchain te krijgen (zoals een sportuitslag voor een weddenschap), zijn oracles nodig. Deze oracles verzamelen data en hebben een brugfunctie naar de blockchain. De data in een oracle is alsnog te manipuleren door diegene die de data invoert. Daarom worden oracles nu steeds meer gedecentraliseerd. Een blockchain haalt zo data uit een netwerk van honderden oracles, die elkaars data controleren.

Chainlink beheert het grootste oracle netwerk.

The post Cryptocurrency Cosmos update: Samenwerking met Oracle Band Protocol appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo