Cryptobedrijven halen $2,6 miljard op in eerste kwartaal 2023

Het jaar 2023 is goed begonnen voor Bitcoin en de rest van de crypto-industrie met een stijging van ruim 60 procent. Inmiddels lijken de bulls het momentum wat te verliezen aan de bears, maar dat mag op andere vlakken de pret niet drukken. In totaal haalde de crypto-sector in het eerste kwartaal van 2023 voor 2,6 miljard dollar aan durfkapitaal op.

Dat zijn getallen die erop wijzen dat de sector nog altijd in leven is na het dramatisch verlopen jaar 2022.

2,6 miljard dollar

Dat bedrag van 2,6 miljard dollar werd volgens het Crypto Report van Pitchbook opgehaald over 353 verschillende investeringsrondes. Daarmee valt het eerste kwartaal van 2023 in het niet bij het jaar 2021 en de eerste kwartalen van 2022, maar de interesse blijft in ieder geval op een redelijk niveau hangen.

Als we bijvoorbeeld verder terug in de tijd gaan, dan zien we dat er van 2018 tot en met 2020 nooit een kwartaal bij zat waarin er meer dan 2 miljard dollar werd opgehaald. Wat dat betreft lijkt de industrie zeker gegroeid na de bullmarkt van 2020-2021.

Ten opzichte van het afgelopen kwartaal is de totale dealwaarde met 11 procent gedaald en is het aantal deals van 12,2 procent afgenomen. Verder was het eerste kwartaal van 2023 het slechtste kwartaal voor de industrie sinds 2020, ook al is er een bedrag van 2,6 miljard dollar geïnvesteerd.

Wat kunnen we verwachten?

Pitchbook is in het rapport niet helemaal duidelijk over de vooruitzichten die zij hebben voor het verdere verloop van 2023. Het is goed mogelijk dat de dalingen doorzetten, maar Pitchbook ziet ook wat positieve ontwikkelingen voor de industrie.

Volgens de data zijn het vooral de layer 2 oplossingen die momenteel aan populariteit winnen en hun momentum van 2022 kunnen doorzetten. Verder haalde Blockstream 125 miljoen dollar op om de uitbreiding van hun Bitcoin mining-operaties te financieren.

Opvallend genoeg maakte Blockstream hier op 24 januari 2023 melding van, op het moment dat de markten echt nog herstellende waren van de ellende van 2022. Wat dat betreft is het extra knap dat ze op dat moment 125 miljoen dollar aan kapitaal wisten te vinden.

Voor nu lijkt het presteren van de industrie in 2023 echter vooral af te hangen van de macro-economische omstandigheden. De inflatie moet omlaag, zodat de Federal Reserve de druk van de ketel kan halen door bijvoorbeeld de rentes weer wat omlaag te brengen.

All Dutch and English crypto news!

Nigeria launches first multilingual large language model in Africa

Communications Minister Dr. Bosun Tijani revealed a collaboration between 21st Century Technologies, and Galaxy Backbone to expedite the progress of artificial intelligence projects crucial to...

Bitcoiners betalen maar liefst 2,4 miljoen dollar voor halving blok

Vannacht vond de Bitcoin halving plaats, op het moment dat blok 840.000 toegevoegd werd, ging de beloning voor miners omlaag. Bitcoiners wilden maar al te...

Pro-XRP lawyer requests to be amicus curiae for Coinbase customers

Pro-XRP lawyer John Deaton says the urge to protect the customers "isn't about crypto," but more so about protecting the people that want to "build...

Bitcoin halving hype breaks week-long ETFs outflow streak

Five of the 10 approved ETFs recorded positive inflows that overshadowed the GBTC outflows, bringing in a total of $30.4 million to the spot BTC...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo