Crypto recap 21 februari: Hedgefonds sluit deuren door FTX, en beleggers schrikken van VS

In deze video behandelt Axel de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses. Op deze manier ben jij binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Het is tijd om even te kijken naar het laatste nieuws.

Axel brengt je in bovenstaande video binnen een paar minuten op de hoogte van allerlei nieuwtjes en ontwikkelingen in de cryptomarkt. Deze keer gaat Axel het hebben over de VS. Het land trekt strak aan de teugels van de cryptomarkt.

Daarnaast gaat Axel het hebben een hedgefonds dat zijn deuren moet sluiten door FTX.

Hedgefonds moet sluiten

Galois Capital is één van de slachtoffers die als gevolg van het omvallen van FTX zijn deuren moet sluiten. Nu is de stekker uit het project getrokken en keert het fonds de overgebleven assets uit aan de investeerders. De leiding van het fonds besloot om de handdoek in de ring te gooien, nadat ongeveer 50 procent van de assets gevangen raakten bij FTX.

Volgens een rapportage van de Financial Times heeft Galois Capital zijn investeerders per brief laten weten dat alle handelsposities zijn gesloten. Kevin Zhou, de oprichter van Galois Capital, biedt de investeerders zijn excuses aan over de gang van zaken en dat de ernst van de situatie bij FTX het onmogelijk maakt om de boel voort te zetten.

Blijf altijd op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van bovenstaande video!

Vond jij deze video leuk? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

Contentspecialist gezocht

Lees jij deze artikelen met plezier en wil je graag bijdragen aan onze content? Wij zijn op zoek naar een nieuwe content specialist crypto met een vlotte pen en kennis van de cryptomarkt. Bekijk hier onze vacature en reageer direct!

All Dutch and English crypto news!

Paris Blockchain Week 2023: Second day of the summit kicks off

Paris Blockchain Week (PBW) kicked off its fourth year as one of the world's largest conferences tackling all things blockchain, crypto and Web3. The event...

Aussie crypto exchange hints interest in Hong Kong base, but it’ll depend

Australia-based crypto exchange Independent Reserve is looking at opportunities to set up shop in Hong Kong, as the city continues efforts to become a cryptocurrency...

Coinbase CEO on its Wells Notice: SEC is like soccer referees in a game of pickleball

Brian Armstrong, the CEO and co-founder of crypto exchange Coinbase has compared the Securities and Exchange Commission (SEC) to "soccer refs" in a game of...

CFTC’s tech committee gathered in DC to talk DeFi, here’s what was discussed

The United States commodities regulator has gotten a crash course on decentralized finance (DeFi) today, with crypto executives briefing the regulator on key issues affecting...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo