Crypto recap 19 mei: Bitcoin mining in de lift en nieuw Ripple platform

Iedere werkdag bespreekt Axel de laatste ontwikkelingen binnen de crypto markt. Dit doet hij aan de hand van nieuwsberichten en technische analyses. Zo ben jij altijd binnen een paar minuten bijgepraat over de laatste belangrijke gebeurtenissen omtrent crypto. Tijd om te kijken naar het nieuws!

Ook vandaag brengt Axel je weer de laatste ontwikkelingen in de wereld van crypto. Goed nieuws voor de Bitcoin mining-industrie: de US Bitcoin Corp (USBTC), een Amerikaanse hosting-partij voor grote Bitcoin miners, heeft een overeenkomst gesloten voor het hosten van ruim 150.000 Bitcoin miners. Ook is de moeilijkheidsgraad van het Bitcoin-mining proces toegenomen, wat betekent dat er weer meer Bitcoin miners actief zijn. Beiden lijken een voorzichtig teken voor een positieve periode voor Bitcoin.

Daarnaast bespreekt Axel een nieuwe game uit de koker van Axie Infinity en de Bitcoin Frogs, de laatste NFT-rage op het Bitcoin-netwerk. Tot slot duidt hij ook de huidige koersen, zodat je echt van alles op de hoogte bent.

Ripple baant de weg voor CBDC’s met nieuw platform

Ripple gaat van start met een platform voor centrale banken, overheden en financiële instellingen. Dit platform komt er om hun eigen digitale valuta, de zogenaamde centrale bank digitale valuta (CBDC), uit te kunnen geven. Met behulp van Ripple’s platform kunnen overheidsinstellingen het volledige levenscyclusbeheer van de CBDC beheren en aanpassen. Dit is inclusief het creëren, distribueren, inwisselen en vernietigen van tokens.

Zo laat Ripple centrale banken en regeringen de voordelen van cryptocurrencies benutten en tegelijkertijd de controle behouden over het geldsysteem. Het platform biedt een geavanceerde infrastructuur waarmee centrale banken en financiële instellingen efficiënt kunnen opereren en transacties kunnen afhandelen met behulp van de CBDC. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor snelle en veilige transacties op grote schaal, terwijl het vertrouwen in het financiële systeem wordt versterkt.

Blijf op de hoogte

Ben jij benieuwd naar de rest van het crypto nieuws van vandaag? Klik dan snel op de play knop van de nieuws video!

Vond jij deze video niet alleen leuk, maar wil je ook meer weten over crypto? Zorg er dan voor dat je jezelf abonneert op het youtube kanaal van BLOX! Wij publiceren elke werkdag een nieuwe video over de laatste nieuwtjes. Zo hoef jij alleen maar achterover te leunen, en word je op een begrijpelijke manier bijgepraat.

All Dutch and English crypto news!

Crypto exchange TrigonX latest to emerge from the FTX rubble

TrigonX is back from the dead after it went into receivership in December, due in part to its $13 million exposure to bankrupt crypto exchange...

Optimism set to unlock $587M worth of OP tokens, will investors unload?

More than 386 million OP tokens are scheduled to be unlocked on May 31, more than doubling the total circulating supply.

Crypto firms jockey for Hong Kong licenses ahead of June 1 retail opening

Hong Kong’s retail trading regime is days away from going live and crypto exchanges are keen to make entry into the region.

Deal to avoid US debt default nixes proposed 30% crypto mining tax, says Ohio lawmaker

According to Representative Warren Davidson, legislation to address the U.S. debt ceiling blocks “proposed taxes,” including a 30% tax on electricity used by crypto miners.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo