Crypto beurzen Huobi en Binance weren nieuwe klanten vasteland China vanwege wetgeving

Eind vorige week daalde bitcoin nadat China het bericht deelde dat zakelijke cryptotransacties verboden zijn. Sinds dat bericht hebben de grote cryptobeurzen Huobi en Binance laten weten geen nieuwe accounts meer aan te maken voor Chinese klanten.

Huobi blokkeert nieuwe Chinese gebruikers

De dreigende toon is een hard gelag voor de Chinese beurs Huobi. Zij zeggen gedwongen te worden om de registratie van nieuwe gebruikers uit China op te schorten. China heeft deze bullrun al voor flink wat FUD gezorgd, net als tijdens de vorige bullruns. In mei werd bekend dat bitcoin mining verboden werd en nu wordt de handel aangepakt. In het bericht van de Chinese centrale bank stond namelijk ook dat bepaalde exchange-activiteiten werden verboden.

Voldoen aan het Chinese verbod

Om te voldoen aan de nieuwste regelgevende maatregelen van China tegen crypto-activiteiten, heeft de beurs gebruikers ervan weerhouden nieuwe accounts te openen met mobiele nummers afkomstig van het vasteland van China. Daarnaast zijn er plannen om bestaande gebruikers tegen het einde van het jaar de toegang tot het platform te ontzeggen. Huobi legt uit:

‘Om te voldoen aan de lokale wet- en regelgeving, heeft Huobi Global de accountregistratie voor nieuwe gebruikers op het Chinese vasteland stopgezet. Huobi Global zal de bestaande gebruikersaccounts op het Chinese vasteland op 31 december 2021 om 24:00 uur geleidelijk buiten gebruik stellen en de veiligheid van de activa van gebruikers waarborgen.’

De term het ‘vasteland van China’ verwijst naar alle Chinese gebieden met uitzondering van Hong Kong, Macau en nog een paar gebieden. Dit is dus niet zozeer een geografische term, maar eerder een politieke scheidslijn. Huobi zei dat ze bestaande Chinese gebruikers eerder in juni blokkeerde van de handel in derivaten.

Binance werkt niet in China

Bij Binance werkt het iets anders, nieuwe gebruikers hoeven hun regio niet op te geven als ze een account aanmaken. Toch zei Binance tegen Bloomberg dat ze niet actief zijn in China en Chinese IP-adressen blokkeren.

‘Binance neemt zijn nalevingsverplichtingen zeer serieus en zet zich in om de lokale wettelijke vereisten te volgen, waar we ook actief zijn.’

Huobi en Binance accepteren dus geen nieuwe gebruikers van het vasteland van China, maar wel van de andere Chinese gebieden. OKEx is een andere Chinese beurs, en die neemt wel nieuwe Chinese klanten aan.

The post Crypto beurzen Huobi en Binance weren nieuwe klanten vasteland China vanwege wetgeving appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Plaintiffs amend complaint in Tether lawsuit for alleged USDT scheme

The class-action lawsuit alleges Tether and Bitfinix conspired to manipulate crypto market prices.

Bitcoin’s top 100 ‘dustiest’ wallets contain over $88M in BTC

More than $88 million is held in the top 100 Bitcoin wallets, which are classified as containing a “minuscule amount” of BTC.

SEC directs final S-1 submissions for Ether ETFs with target launch on July 23

SEC mandates final S-1 filings for Ether ETFs by July 16, launch set for July 23. Invesco, Galaxy set fees at 0.25%; VanEck, Franklin Templeton at...

Ether could outperform Bitcoin after spot ETF launch: Kaiko

According to Bloomberg analyst Eric Balchunas, the highly-anticipated Ethereum ETFs could launch in the United States by July 23.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo