Crypto analyse: YFI tegen belangrijke zone aan na 30% stijging

Yearn.finance doet het goed. De coin heeft vandaag een stijging te pakken van 30%, maar hikt tegen een belangrijke zone aan. Wat kunnen we verder verwachten van YFI?

Belangrijk punt

De munt, die nu rond de 23.000 euro hangt, zit tegen een belangrijke zone aan. Als we terugkijken naar het afgelopen jaar, zien we dat YFI hier al meerdere malen support heeft gevonden. Bij de dip van twee weken terug zakte de koers in één keer door deze zone heen. Op dit moment probeert YFI de plek boven de zone weer te bemachtigen, maar dat kan lastig worden.

Wanneer een koers op een bepaald punt support vindt en daar doorheen breekt, betekent dat dat alle buy orders gevuld zijn en er te veel verkopers zijn op dat moment. Als de prijs daar terug komt, kan dat punt weerstand bieden. Dit heeft te maken met kopers die hun YFI hier weer voor dezelfde plek willen verkopen. Het is dus de vraag of dit punt, wat voorheen als support diende, nu verandert in resistance. YFI ziet er wel heel erg sterk uit. Het stijgt 30% terwijl hij andere munten in het rood achter laat.

Inzoomen

De harde stijging was al enigszins te voorspellen toen YFI deze neerwaardse trend doorbrak. De koers maakte hier duidelijk lower highs en lower lows, totdat een candle boven de blauwe lijn sloot. Vervolgens werd de bevestiging (retest) gegeven dat de prijs uit deze trend blijft. Dit gebeurde in het cirkeltje, bij de rode candle. Vanuit daar is de prijs ook alleen maar omhoog gegaan.

Wat gaat YFI doen?

Zoals te zien zit de prijs tegen de gele zone aan te duwen. Breekt deze? Dan is heet feest voor YFI-holders. Weet de koers echter niet te sluiten boven deze gele zone? Dan is het te verwachten dan YFI weer eventjes terug gaat. Waarschijnlijk naar het punt van de cirkel, aangezien daar nog buy-orders open staan die nog niet zijn gevuld voor de grote stijging.

Vooralsnog is het niet nodig om zeer bearish te zijn over deze coin, maar het is wel een risico om nu in te stappen. Het beter moment om te wachten tot een bevestiging dat de prijs de gele zone breekt. Dan lijkt het misschien te laat om in te stappen, dat klopt, maar daarmee verovert YFI wel een zeer belangrijke zone, en die zal hij niet meer snel teruggeven. Het is natuurlijk ook mogelijk om te wachten tot de prijs weer een goedkoop inkoopmoment biedt.

 

The post Crypto analyse: YFI tegen belangrijke zone aan na 30% stijging appeared first on BTC Direct | Nieuws.

All Dutch and English crypto news!

Donald Trump vows to end Joe Biden’s ‘war on crypto’

United States Presidential candidate Donald Trump reiterated his intention to take a more favorable stance towards cryptocurrency compared to the current Biden administration.

Bitcoin whale watching is ‘useless’ for information — Traders

Bitcoin whale watching is “good for social media” but not for valuable analysis, according to traders.

Binance co-founder beseeches Elon Musk to address cryptocurrency scams on X

According to Yi He, “a significant amount of money” was lost when X.com users were tricked by an impersonation scam.

Musk promises ban on Apple, Greenpeace calls for Bitcoin’s PoS, and other news: Hodler’s Digest, June 9-15

Elon Musk threatens to ban Apple devices if they integrate with ChatGPT, Greenpeace calls for a shift in Bitcoin’s consensus mechanism, and more.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo