Crypto analyse: hierdoor daalt Bitcoin

Op dit moment staat Bitcoin 4% in het rood. Als we kijken naar de stijging van meer dan 76% sinds het begin van dit jaar, kunnen deze dip dus als relatief mild beschouwen. Toch moeten we de koers nu wel in de gaten blijven houden. Want, zoals ik gisteren al noemde, moet Bitcoin koste wat het kost boven de 28.600 dollar blijven. Dit prijsniveau heeft wekenlang als een belangrijke weerstand gefunctioneerd. In een bullish scenario wil je een doorbroken weerstand zien veranderen in een ondersteuning.

In de analyse van vandaag bespreken we de oorzaak van de huidige daling. Dit heeft alles te maken met een patroon waar ik later verder op in zal gaan. Daarnaast bespreek ik ook kort een indicator die een kleine stijging in de nabije toekomst niet uitsluit.

Dit is de reden waarom Bitcoin daalt

Bitcoin daalt en trekt de heel de cryptomarkt met zich mee naar beneden. Maar wat is nu de reden van deze daling? Dit heeft alles te maken met het patroon op de onderstaande grafiek.

Hieronder kun je duidelijk zien dat de koers van Bitcoin de afgelopen weken in een driehoekspatroon heeft bewoog, bestaande uit gelijke toppen en steeds hogere laagtepunten. Uiteindelijk werd de koers samengedreven in een punt waar het uitbrak naar boven.

Een patroon op de grafiek heeft meestal ook een koersdoel, zoals je wellicht weet. Het koersdoel kan worden berekend door de afstand te meten tussen de bovenste en onderste lijn van het patroon. In dit geval komt het koersdoel uit op 31.100 dollar. Opmerkelijk is dat Bitcoin zijn hoogtepunt bereikte op 31.050 dollar, bijna precies het koersdoel van het patroon.

Slechts 50 dollar ernaast is zeer accuraat. Het koersdoel is behaald, en dit kan hebben geleid tot winstnemingen door investeerders, wat op zijn beurt bijdraagt aan de huidige daling van de koers.

Een kleine stijging is niet uitgesloten

Nu bespreken we kort de indicator die mogelijk kan bijdragen aan een kleine stijging van de koers rond dit prijsniveau. Het gaat hierbij niet zozeer om een groot bullish signaal, maar om het feit dat deze indicator vaak als ondersteuning of weerstand heeft gefunctioneerd.

De indicator waar we het over hebben, is te zien als de zwarte lijn op de bovenstaande grafiek. Dit is de 20-daagse Simple Moving Average (SMA), die de gemiddelde koers van Bitcoin berekent over de afgelopen 20 dagen. Deze lijn heeft in het verleden vaak steun of weerstand gegeven.

Op dit moment test de Bitcoin koers opnieuw deze lijn. Het aannemelijk dat de koers hier een kleine stijging kan laten zien. Hoewel dit de trend niet noodzakelijk zal veranderen, is het toch een belangrijke indicator om in de gaten te houden, vooral als je actief de lage tijdframe in de gaten houdt.

All Dutch and English crypto news!

Cardano oprichter wil uitgestorven mammoet tot leven brengen

Charles Hoskinson is van alle markten thuis. Het ene moment werkt hij aan Cardano, dan probeert hij het volledige onderwijssysteem op de blockchain te krijgen,...

FTX debtors object Genesis’ ‘critical’ claim estimate of ‘$0.00’

Just a month after bankrupt cryptocurrency exchange FTX was seeking $4 billion from the also bankrupt crypto lender Genesis, it is now contesting a claim...

Elliptic integrates ChatGPT to bolster crypto risk detection

Crypto risk management firm Elliptic is integrating artificial intelligence chatbot, ChatGPT, to ramp up accuracy and scalability in detecting crypto threats, amid other crypto firms...

Warren’s alleged work with short-seller shows anti-crypto army heating up

What do progressive Democrats, Republican national security hawks and Wall Street traders have in common? They are all apparently enlisting in United States Senator Elizabeth...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo