Crypto analyse: Ethereum (ETH) onderweg naar 2.100 dollar

Ethereum is sinds het begin van dit jaar in een opwaartse trend aan het bewegen. In een periode van 5 maanden wist de koers maar liefst 50% te stijgen. Daarnaast werden er geen lagere laagtes meer gemaakt, wat positief is voor de rest van het koersverloop. Heeft ETH zijn ogen op de 2.100 dollar gericht? Laten we naar de grafieken kijken.

Hoe staat Ethereum ervoor?

In de onderstaande afbeelding zien we de wekelijkse grafiek van Ethereum. Daar zien we twee grijze zones die belangrijk zijn geweest in de afgelopen jaren. Op dit moment dienen deze als weerstand en ondersteuning.

De onderste zone ligt rond de 900 dollar, en de bovenste op ongeveer 2.100 dollar. In het verleden bewoog ETH een andere kant op wanneer het bij deze prijzen aan kwam, wat impliceert dat dit opnieuw kan gebeuren.

Op deze wekelijkse grafiek lijkt het alsof Ethereum nog een keer wordt afgewezen bij de bovenste grijze zone. Nadat de munt in april een poging deed om boven de 2.100 dollar uit te komen, is de koers wat teruggezakt naar ongeveer 1.800 dollar.

Dit betekent echter niet dat dit met alle zekerheid hoeft te gebeuren. Als we naar de dagelijkse grafiek van Ethereum kijken, zien we namelijk een andere invalshoek. De munt zit namelijk nog steeds in een opwaartse trend.

Nog steeds opwaarts

In de onderstaande grafiek heb ik met boogjes aangegeven dat de koers van Ethereum hogere hoogte- en hogere laagtepunten maakt. Dit betekent dat de koers in een opwaartse trend zit. Het is daarom te verwachten dat we na het hogere hoogtepunt ook een nieuw laagtepunt gaan maken. De plek waar ETH nu zit, lijkt zich daar ook voor te lonen.

Toch kan Ethereum nog een klein beetje terugzakken en alsnog een hoger laagtepunt maken. Het belangrijkste is dat de koers niet onder de prijs komt van het vorige laagtepunt (rond 1.400 dollar). Er is dus een groot speelveld waarin ETH zich kan bewegen zonder per sé bearish te worden.

Mocht dit laagtepunt gemaakt worden, dan is de volgende halte de bovenste grijze zone. Op dat moment wordt het erg spannend. ETH is hier al eerder aangekomen, maar toen waren er te veel verkooporders om de prijs boven de 2.100 dollar te krijgen. Desalniettemin betekent dit wel dat er minder orders klaarstaan als de koers hier terugkomt.

De verwachting is dus dat ETH een hoger laagtepunt zal maken tussen de huidige koers en 1.400 dollar, om vervolgens het gevecht aan te gaan met de weerstand. Het enige wat het feestje kan verpesten, is als er een nieuwe laagte gemaakt wordt. Dit kan nog lang duren, maar in beide gevallen zal je op deze website een update kunnen lezen als het zover is.

All Dutch and English crypto news!

FTX debtors object Genesis’ ‘critical’ claim estimate of ‘$0.00’

Just a month after bankrupt cryptocurrency exchange FTX was seeking $4 billion from the also bankrupt crypto lender Genesis, it is now contesting a claim...

Elliptic integrates ChatGPT to bolster crypto risk detection

Crypto risk management firm Elliptic is integrating artificial intelligence chatbot, ChatGPT, to ramp up accuracy and scalability in detecting crypto threats, amid other crypto firms...

Warren’s alleged work with short-seller shows anti-crypto army heating up

What do progressive Democrats, Republican national security hawks and Wall Street traders have in common? They are all apparently enlisting in United States Senator Elizabeth...

Musk’s alleged price manipulation, the Satoshi AI chatbot and more: Hodler’s Digest, May 28 – June 3

Top Stories This Week Dogecoin investors accuse Elon Musk of insider trading in amended class-action lawsuit A group of Dogecoin investors has requested leave to amend a...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo