Crypto analyse: Bitcoin stijgt, dit moet je weten

Na de correctie kleurt de Bitcoin grafiek eindelijk weer groen, waardoor de koers van de grootste cryptomunt op dit moment rond de 28.700 dollar staat. Belangrijke prijsniveaus komen weer in beeld.

In deze analyse bespreek ik de reden waarom Bitcoin rond de 27.000 dollar een lokale bodem heeft gevormd en momenteel stijgt. Dit heeft alles te maken met de 50-daagse Simple Moving Average (SMA), een indicator die vaak als weerstand of ondersteuning functioneert.

Waarom stijgt Bitcoin hier?

Het eenvoudige antwoord is dat de koers van Bitcoin hier simpelweg stijgt vanwege horizontale steun van eerdere prijsactie. Echter, dit is niet de enige reden. De koers ondervond namelijk ook ondersteuning van de 50-daagse Simple Moving Average (SMA), zoals genoemd in de inleiding.

Dit is een indicator die de afgelopen 50 dagelijkse sluitingskoersen van Bitcoin bij elkaar optelt en het gemiddelde berekent. Hierdoor ontstaat er een lijn die een belangrijke rol kan spelen als ondersteuning of weerstand.

Een stijging was te verwachten en kwam er ook. Maar waar zal de koers op adem komen? Ik ben ervan overtuigt dat we op dat punt zijn aangekomen.

De weerstand van de 28.600 dollar is van belang

Wellicht vraag je je af waarom de 28.600 dollar relevant is, aangezien de huidige koers al op 28.730 dollar ligt. Dit heeft alles te maken met de sluiting van de candles. Pas als er een 4-uurs candle boven de weerstand van de 28.600 dollar sluit, kan je spreken van een doorbraak.

En het liefst niet slechts één candle, maar meerdere candles om er zeker van te zijn dat er geen sprake is van een fake-out …

Op de bovenstaande grafiek is te zien dat Bitcoin nog geen candle boven het 28.600 dollar prijsniveau heeft gesloten. We moeten dus wachten op de komende candlesluitingen. Als de koers boven dit niveau sluit, is dit bullish. Als de koers eronder sluit, betekent dit waarschijnlijk een verdere correctie. Zo simpel is het!

De dollar staat op de rand van de afgrond

Op de onderstaande grafiek is te zien dat de prijsbeweging van de dollar kan worden verdeeld in drie segmenten. Als de koers boven de rode lijn uitstijgt, is dat zeer gunstig voor de dollar en dus ongunstig voor Bitcoin vanwege de omgekeerde correlatie.

Als de koers echter onder de groene lijn duikt, zal dit juist positieve gevolgen hebben voor de cryptomarkt en zorgen voor stijgende koersen.

De dollarsterkte nadert steeds dichter de groene lijn op de grafiek en de komende dagen en weken zullen daarom cruciaal zijn om te zien of de dollar hier ondersteuning blijft vinden of dat het gedaan is met de dollar.

All Dutch and English crypto news!

Terraform Labs ends operations, Terra community takes over

Terraform Labs ceases operations after a $4.47 billion settlement with the SEC, transferring control of the Terra blockchain to the community.

Shiba Inu onder druk: Whales verplaatsen 4,29 biljoen SHIB naar Coinbase

Shiba Inu, de op één na grootste meme coin, heeft de afgelopen 30 dagen een zijwaartse prijsbeweging doorgemaakt, met een duidelijke daling in de afgelopen...

Zero-knowledge Manta Network launches $50M ecosystem fund

Early-stage projects building on Manta Network can receive up to $50,000 in grants.

Hidden Road partners with Bitfinex after Bybit KYC issues

After halting support for BybBit’s crypto services in May 2024, Citadel-backed Hidden Road inked a new crypto partnership with Bitfinex exchange.

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo