Crypto analyse: Bitcoin gaat voor goud, altcoins verliezen terrein

Ongeacht hoe de koers zich ontwikkelt, lijkt Bitcoin de komende weken beter te gaan presteren dan andere cryptomunten. Dit heeft alles te maken met de Bitcoin-dominantiegrafiek, die momenteel een cruciaal niveau heeft bereikt en op het punt staat om verder te stijgen …

Deze analyse beginnen we met een blik op de prijsactie van Bitcoin. We blikken op een belangrijke ondersteuning en bespreken welke weerstandsniveaus de koers tegenkomt. Dit doen we door in te zoomen op de daggrafiek. Daarnaast pakken we ook de Bitcoin dominantiegrafiek erbij wat ik zojuist al benoemde.

Deze ondersteuning moet je in de gaten houden

Er is geen ondersteuning die zo belangrijk is als de groene box tussen de 25.000 en 26.500 dollar. Dit is een niveau waar de koers eerder grote weerstand van ondervond. Maar zoals je misschien weet verandert een doorbroken weerstand vaak in een ondersteuning. Hierdoor is het uiterst belangrijk om dit niveau vast te houden.

In een optimistisch scenario zien we een stijging van de koers, waarbij we opnieuw het weerstandsniveau rond de 31.000 dollar testen. Dit zou de tweede test zijn, en gezien de beperkte omvang van deze weerstand, is de kans groot dat het deze keer wel lukt.

Desondanks blijft er altijd een bearish scenario mogelijk. Zoals ik eerder heb benoemd in een analyse, is er een duidelijk hoofd-en-schouderspatroon zichtbaar, met een koersdoel van 24.000 dollar. Kan dit doel helemaal worden bereikt? Dat valt niet met zekerheid te zeggen. Wel zijn er genoeg redenen om een verdere neerwaartse beweging te verwachten, met name wanneer we kijken naar de grafiek van de S&P 500 en de sterkte van de dollar.

Bitcoin blijft king

Ongeacht je standpunt ten opzichte van Bitcoin. Of je nu een Bitcoin-maximalist bent of meer gefocust bent op altcoin-projecten, is de Bitcoin-dominantie een belangrijke grafiek voor iedereen. Deze grafiek geeft namelijk een beeld van het percentage van het totale geld in de cryptomarkt dat in Bitcoin wordt geïnvesteerd.

Wanneer de grafiek er bullish uitziet en de koers gaat stijgen, betekent dit dat er op de een of andere manier meer geld naar Bitcoin zal stromen dan naar andere cryptomunten. Dit houdt in dat altcoins mogelijk sterker zullen dalen in bearish tijden of minder sterk zullen stijgen in bullish tijden.

Zoals je op de bovenstaande grafiek duidelijk ziet, heeft de koers een jarenoude weerstand weten te claimen als ondersteuning. Al 3 weken heeft de koers candles hierboven gesloten en ook op dit moment wordt de ondersteuning getest.

Slaagt de test en sluit de weekcandle boven dit niveau, dan kunnen we een stijging verwachten tot ver boven de 50% dominantie. Reken er maar op dat dit ten koste zal gaan van altcoins, en met name Ethereum kan hierbij een harde slag verwachten. Dit betekent eenvoudigweg dat het op dit moment verstandiger lijkt om in Bitcoin te zitten dan altcoins.

All Dutch and English crypto news!

Bitcoin whale watching is ‘useless’ for information — Traders

Bitcoin whale watching is “good for social media” but not for valuable analysis, according to traders.

Binance co-founder beseeches Elon Musk to address cryptocurrency scams on X

According to Yi He, “a significant amount of money” was lost when X.com users were tricked by an impersonation scam.

Musk promises ban on Apple, Greenpeace calls for Bitcoin’s PoS, and other news: Hodler’s Digest, June 9-15

Elon Musk threatens to ban Apple devices if they integrate with ChatGPT, Greenpeace calls for a shift in Bitcoin’s consensus mechanism, and more.

Whale Activity Propels Rebel Satoshi (RECQ) Presale Amid Slumping Prices for Polygon (MATIC) and Arbitrum (ARB)

TLDR Despite a recent surge, experts have an overall bearish outlook on Polygon (MATIC). Arbitrum (ARB) dipped slightly over the past few days. Experts have begun to...

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo