COTI’s stijging terug naar een nieuwe recordhoogte met stablecoin-lancering en NFT-integratie

Mogelijkheden van het slimme contract hebben de blockchainindustrie veranderd van een eenvoudig ruilmiddel naar een bruisend ecosysteem vol gedecentraliseerde financiën (DeFi) en non-fungible tokens (NFT). Zo is het blockchain-ecosysteem het afgelopen decennium opvallend geëvolueerd. COTI (COTI) is een project dat heeft geprofiteerd van de toegenomen mogelijkheden van blockchain-technologie en de recente lancering van slimme contracten op Cardano.

COTI is een fintech-platform op ondernemingsniveau dat zich richt op organisaties om hen bij te staan met het maken van hun eigen betalingsoplossingen. En bij het digitaliseren van elke vorm van valuta als een manier om gedecentraliseerde betalingen eenvoudig te maken. De prijs van COTI, is sinds het dieptepunt van $ 0,0884 op 20 juli, met 652% gestegen om op 25 september een nieuw record van $ 0,6665 te bereiken, laten gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView zien.

Tegelijkertijd steeg het 24-uurs handelsvolume tot een record van $ 917 miljoen. Er zijn drie redenen voor de gestage rally in COTI, namelijk de lancering van de Djed stablecoin op het Cardano-netwerk, een reeks beursvermeldingen en de lancering van COTI’s NFT-game. Het laatste lijkt nieuwe gebruikers naar zijn ecosysteem te brengen.

Stablecoin op Cardano gelanceerd door COTI

Pasgeleden heeft COTI laten weten dat zijn platform de officiële uitgever zou zijn van de Djed stablecoin op het Cardano-netwerk. En met dat nieuws zette de prijs zijn opwaartse beweging voort. Voor het cryptocurrency-ecosysteem als geheel en voor gedecentraliseerde financiën zijn stablecoins naar voren gekomen als een van de belangrijkste componenten. Vooral omdat deze voldoende liquiditeit voor de markt bieden en een veilige haven maken in tijden van volatiliteit.

De Djed kan, los van zijn DeFi-toepassingen, ook worden gebruikt om transactiekosten op het Cardano-netwerk te betalen. Het is een manier om hoge gaskosten te voorkomen en de kosten van het uitvoeren van transacties voorspelbaarder te maken.

Handelsvolume verhoogt door nieuwe beursvermeldingen

De notering van COTI op verschillende grote beurzen, waaronder Coinbase, de meest actieve in de VS gevestigde cryptocurrency-uitwisseling, is een tweede factor achter de prijsgroei van het token. De aankondiging van COTI’s notering op Coinbase was het begin van een reeks beursvermeldingen. Zo werd COTI toegevoegd aan Huobi, Crypto.com, de gedecentraliseerde beurs 1inch en Celsius, een alles-in-één platform voor bankieren en financiële diensten.

Het team van COTI heeft ook onthuld dat het is begonnen met het uitnodigen van bètatesters om mee te gaan met deze beursvermeldingen. Het doel hiervan is dat de bètatesters de COTI-bankrekening en debet kaart aanvragen voor definitieve tests voordat de bankoplossing van het protocol volledig wordt gelanceerd.

Investeringshodling aangemoedigd door NFT-mogelijkheden

De doorlopende NFT-activiteiten van het project, vormen een derde factor die bijdragen aan het vergroten van de waarde en activiteit binnen het COTI-ecosysteem. De doorlopende NFT-activiteiten zijn onder andere de COTI NFT Game en het toekomstplan van het netwerk om NFT’s op Cardano te helpen ondersteunen. Gedurende 2021 zijn NFT’s een van de populairste sectoren in het cryptocurrency-ecosysteem geweest. En de afgelopen maanden hebben protocollen die een lagere vergoeding bieden, een verhoogde activiteit gezien. Op 21 september, voordat de recente prijsstijging plaatsvond, begonnen VORTECS™-gegevens van Cointelegraph Markets Pro, bullish vooruitzichten voor COTI te detecteren.

De VORTECS™-score is exclusief voor Cointelegraph. Het is een algoritmische vergelijking van historische en huidige marktomstandigheden, afgeleid van een combinatie van datapunten, waaronder marktsentiment, handelsvolume, recente prijsbewegingen en Twitter-activiteit. De VORTECS™-score klom voor COTI op 21 september in de groene zone en bereikte een hoogtepunt van 77.

Dit gebeurde ongeveer tien uur voordat de prijs in de komende vijf dagen met 135% steeg.

Het bericht COTI’s stijging terug naar een nieuwe recordhoogte met stablecoin-lancering en NFT-integratie verscheen eerst op CryptoClan.

All Dutch and English crypto news!

Texas is home to nearly 30% of all Bitcoin hash rate — Foundry

The U.S. state of Texas accounts for over 28% of all Bitcoin (BTC) hashing power in the United States, according to the latest Hashrate Map...

Price analysis 9/27: BTC, ETH, BNB, XRP, ADA, DOGE, SOL, TON, DOT, MATIC

Bitcoin (BTC) managed to stay above the $26,000 level even as the S&P 500 tumbled to a three-month low and the US dollar index (DXY)...

Xsolla Announces Acquisition of AcceleratXR, A Multi-Player Platform For Games

Sherman Oaks, United States, September 27th, 2023, Chainwire Xsolla, a global video game commerce company, announces its strategic acquisition of AcceleratXR, a provider of in-game server...

Crypto recap 27 september: ETF-aanvragen opnieuw uitgesteld en groot Bitcoin-nieuws uit China.

Iedere dag bespreekt Axel in zijn video de laatste ontwikkelingen in de crypto markt. Dit doet hij met de onderbouwing van nieuwsberichten en technische analyses....

Beste exchanges

Koop je crypto bij Bitvavo